Dulciuri
Mini-tarte cu capsuni
Te poftim la un desert minunat! Il recomandam atat pentru o aniversare, cat si pentru o sarbatoare mai importanta. De ce nu, iti poti surprinde si colegii de munca.
Noteaza-ti reteta in caietul tau de bucate!
Noteaza-ti reteta in caietul tau de bucate!
Ingrediente
- Pentru mini-tarte:
- cca 10-12 biscuiti graham
- 3 linguri zahar granulat
- ¼ lingurita sare grunjoasa
- 6 linguri unt nesarat
Pentru umplutura:
- ½ lingurita extract de vanilie
- 6-8 capsuni, taiate in bucatele
- 6 linguri generoase de gem de capsuni
- cca 225 gr crema de branza, la temperatura camerei
- cca 60 gr zahar pudra
- 175 gr smantana din frigider
Mod de preparare
Mini-tarte:
Incinge cuptorul la 170 de grade (daca e pe gaz) sau la 180-190 (daca functioneaza cu electricitate).
Pune hartiutele de briose intr-o tava cu 10 forme pentru briose.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie mixeaza biscuitii si zaharul granulat.
Adauga sarea si untul. Omogenizeaza.
Imparte compozitia rezultata in cele 10 forme pentru briose. Apasa in fiecare, astfel incat „aluatul” sa fie bine asezat.
Baga tava in cuptor. Scoate-o dupa 10-12 minute si las-o sa se raceasca de tot pe un gratar, in bucatarie.
Umplutura:
Mixeaza crema de branza vreo 3 minute sau pana cand se transforma intr-o compozitie mai pufoasa.
Adauga zaharul pudra, extractul de vanilie si gemul de capsuni. Mixeaza pana cand rezulta o compozitie pufoasa.
In alt bol mixeaza smantana cam 2-3 minute (nu uita sa speli bine spatulele mixerului inainte de a le baga in bolul cu smantana).
Incorporeaza treptat frisca in compozitia cu capsuni si crema de branza. Cel mai bine e sa pui cate o treime, dupa care sa omogenizezi.
Adauga apoi capsunile taiate. Amesteca folosind o spatula. Imparte in mod egal compozitia in tartele racite.
Baga tartele in frigider pentru o ora sau chiar peste noapte.
Cine doreste, le poate decora cu capsuni.
Pofta buna!
Incinge cuptorul la 170 de grade (daca e pe gaz) sau la 180-190 (daca functioneaza cu electricitate).
Pune hartiutele de briose intr-o tava cu 10 forme pentru briose.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie mixeaza biscuitii si zaharul granulat.
Adauga sarea si untul. Omogenizeaza.
Imparte compozitia rezultata in cele 10 forme pentru briose. Apasa in fiecare, astfel incat „aluatul” sa fie bine asezat.
Baga tava in cuptor. Scoate-o dupa 10-12 minute si las-o sa se raceasca de tot pe un gratar, in bucatarie.
Umplutura:
Mixeaza crema de branza vreo 3 minute sau pana cand se transforma intr-o compozitie mai pufoasa.
Adauga zaharul pudra, extractul de vanilie si gemul de capsuni. Mixeaza pana cand rezulta o compozitie pufoasa.
In alt bol mixeaza smantana cam 2-3 minute (nu uita sa speli bine spatulele mixerului inainte de a le baga in bolul cu smantana).
Incorporeaza treptat frisca in compozitia cu capsuni si crema de branza. Cel mai bine e sa pui cate o treime, dupa care sa omogenizezi.
Adauga apoi capsunile taiate. Amesteca folosind o spatula. Imparte in mod egal compozitia in tartele racite.
Baga tartele in frigider pentru o ora sau chiar peste noapte.
Cine doreste, le poate decora cu capsuni.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 2406
Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-20
Daca ti-a placut reteta Mini-tarte cu capsuni, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Torturi si tarte pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Aceasta este o reteta perfecta pentru Dragobete. Cumpara ingredientele, pregateste tartele si surprinde-ti persoana draga. Sunt extrem de usor de preparat, dar absolut fabuloase!
Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta! Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!
Acest desert minunat este potrivit atat pentru o zi obisnuita, cat si pentru o aniversare. Se face usor si e delicios. Amesteci cateva ingrediente si ai obtinut o minunata tarta cu ciocolata si lapte
Tortul roz cu sampanie este un desert special, ideal pentru o zi importanta.
Torturile cu compozitie Red Velvet sunt la fel de gustoase pe cat sunt de aratoase.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun