Salate, garnituri si aperitive
Rosii umplute, in aluat de patiserie
Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie.
Ti le recomandam si pentru pranz, si pentru o masa in familie.
Ti le recomandam si pentru pranz, si pentru o masa in familie.
Ingrediente
- 6 rosii mici, coapte
- sare
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mica, tocata nu foarte marunt
- 1 tulpina de telina, mai mica (taiata in fasii subtiri)
- 1 ou mare
- 1 lingura smantana
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 50 gr parmezan dat pe razatoare
- 230 gr carnati italieni dulci, bine maruntiti
- 1 foaie de aluat patiserie decongelata
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Decupeaza din fiecare rosie cate un capacel (partea de sus, opusa celei cu codita).
Indeparteaza semintele, presara mai multa sare in fiecare, apoi lasa rosiile la scurs pe un gratar, cu partea taiata in jos.
Intre timp, intinde foaia de aluat pe masa si tai-o in 6 bucati.
Tapeteaza o tava de briose cu fiecare din cele 6 bucati de aluat. Acopera tava cu folie alimentara si las-o deoparte.
Incinge ulei intr-o tigaie non-aderenta si caleste usor ceapa si telina.
Dupa 3 minute adauga bucatelele de carnati. Lasa pe foc mediu, amestecand arareori, vreo 10 minute.
Ia tigaia de pe foc si pune in ea parmezanul si patrunjelul. Amesteca bine.
Indeparteaza folia de pe tava, umple rosiile cu aceasta compozitie, apoi pune-le in ea, peste bucatile de aluat.
Mixeaza oul cu smantana si unge cu el marginile bucatilor de aluat.
Ridica usor colturile fiecarei bucati de aluat, astfel incat sa acopere rosiile.
Baga tava in cuptor pentru 15 minute.
Inainte de servire, lasa rosiile sa se raceasca in jur de 10 minute.
Pofta buna!
Decupeaza din fiecare rosie cate un capacel (partea de sus, opusa celei cu codita).
Indeparteaza semintele, presara mai multa sare in fiecare, apoi lasa rosiile la scurs pe un gratar, cu partea taiata in jos.
Intre timp, intinde foaia de aluat pe masa si tai-o in 6 bucati.
Tapeteaza o tava de briose cu fiecare din cele 6 bucati de aluat. Acopera tava cu folie alimentara si las-o deoparte.
Incinge ulei intr-o tigaie non-aderenta si caleste usor ceapa si telina.
Dupa 3 minute adauga bucatelele de carnati. Lasa pe foc mediu, amestecand arareori, vreo 10 minute.
Ia tigaia de pe foc si pune in ea parmezanul si patrunjelul. Amesteca bine.
Indeparteaza folia de pe tava, umple rosiile cu aceasta compozitie, apoi pune-le in ea, peste bucatile de aluat.
Mixeaza oul cu smantana si unge cu el marginile bucatilor de aluat.
Ridica usor colturile fiecarei bucati de aluat, astfel incat sa acopere rosiile.
Baga tava in cuptor pentru 15 minute.
Inainte de servire, lasa rosiile sa se raceasca in jur de 10 minute.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 7051
Postat de Alina Tibichi pe data de 2017-02-27
Daca ti-a placut reteta Rosii umplute, in aluat de patiserie, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Aperitive pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Azi iti prezentam o reteta rapida si delicioasa, pentru micul dejun. Din numai cateva ingrediente vei pregati o masa pe cinste. Felul in care arata sigur te va convinge!
O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii! Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.
Sunt foarte usor de facut si numai bune de servit atat cu ocazia unei mese in familie, ori cand organizezi o mica petrecere.
Aroma usor picanta a branzei de capra si gustul dulce al fructelor Kaki fac din acest aperitiv o gustare perfecta pentru o petrecere, dar si pentru un weekend in care vrei sa te rasfeti.
Daca iti place humusul la nebunie, noteaza repede aceasta reteta. Prepararea ei nu-ti va lua mai mult de 5 minute. Fasolea edamame este folosita cu precadere in bucataria chinezeasca, dar o regasim si
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita