Dulciuri
Biscuiti de casa
Dificultate: usor
De multe ori evitam sa facem ceva dulce, mai ales pe perioada verii, din cauza caldurii, dar si din cauza faptului ca prepararea dulciurilor cere destul de mult timp. Asa ca o sa venim in ajutorul doritorilor cu o reteta de biscuiti proaspeti si pufosi care pot fi obtinuti in timp scurt si fara prea mult stres.
Ingrediente
- 1/5 cana de zahar
- un sfert cana ulei
- 3 oua
- faina
- unt
Mod de preparare
Se ia un bol in care se pun cele trei oua cu tot cu albus si galbenus si zaharul din cana, apoi cu ajutorul unei linguri de lemn se amesteca incontinuu pana ce zaharul si ouale se imbina perfect. Dupa care se toarna treptat ulei continuandu-se sa se amestece compozitia. Cand s-a terminat acest proces, se adauga faina, tot in mod treptat, pana rezulta o pasta omogena nu foarte groasa.
Se scoate tava din cuptor si se unge cu unt pentru ca biscuitii sa nu se arda. Se pune in palme cate o bucatica din aluatul rezultat si se roteste pana ce se obtin niste bile pe care le asezam in tava.
Tava se va pune la cuptor, la foc mic, unde se va tine circa 18 minute.
Biscutii pot fi serviti ori cu crema de ciocolata ori cu diferite gemuri in functie de propriul gust.
Pofta buna!
Se scoate tava din cuptor si se unge cu unt pentru ca biscuitii sa nu se arda. Se pune in palme cate o bucatica din aluatul rezultat si se roteste pana ce se obtin niste bile pe care le asezam in tava.
Tava se va pune la cuptor, la foc mic, unde se va tine circa 18 minute.
Biscutii pot fi serviti ori cu crema de ciocolata ori cu diferite gemuri in functie de propriul gust.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 89981
Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-05-06 Nota: 6,43 din 47 voturi.
Daca ti-a placut reteta Biscuiti de casa, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Alegeti cartofi dulci (yams americani) si orezul cu bob alungit pentru mesele dumneavoastra festive.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline