Salate, garnituri si aperitive
Parjoale moldovenesti
Dificultate: mediu
Ingrediente
- 500g carne tocata
- o capatana mica de usturoi
- o ceapa
- 3 cartofi
- busuioc
- sare
- piper
- 2 oua
- faina
- jumatate paine muiata in apa
Mod de preparare
Se curata ceapa, cartofii si usturoiul si se dau prin masina de tocat carne impreuna cu painea muiata. Compozitia rezultata se amesteca impreuna cu carnea tocata, peste care se adauga cele doua oua, o lingurita de piper, busuioc si un varf de cutit de sare. Se amesteca intreaga compozitie la un loc si se adauga treptat faina pana ce se obtine o pasta omogena. Dupa care, cu ajutorul unei linguri, luam cate o cantitate mica de compozitie, o punem in palmele care ori vor fi unse cu ulei ori cu faina pentru ca pasta sa nu se prinda de palme si se invarte pana ia forma unor bile. Dupa ce am terminat de format toata compozitia bilele de carne se pun in uleiul incins.
La masa se servesc ori cu piure ori cu salata de varza.
Pofta buna!
La masa se servesc ori cu piure ori cu salata de varza.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 15080
Postat de Raluca Rusu pe data de 2009-05-20 Nota: 6,67 din 9 voturi.
Daca ti-a placut reteta Parjoale moldovenesti, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Aperitive pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Gustoase si usor de facut! Aceste rosii umplute nu necesita cine stie ce experienta in ale gatitului, dar nici multe ingrediente. Dimpotriva, le poti pregati cu ce ai prin bucatarie. Ti le recomandam
Azi iti prezentam o reteta rapida si delicioasa, pentru micul dejun. Din numai cateva ingrediente vei pregati o masa pe cinste. Felul in care arata sigur te va convinge!
O reteta care nu necesita cunostinte temeinice de gatit, dar cu care iti poti impresiona invitatii! Sfat: cand mergi la cumparaturi, cauta rosii Red Grape. Sunt parfumate si foarte dulci.
Sunt foarte usor de facut si numai bune de servit atat cu ocazia unei mese in familie, ori cand organizezi o mica petrecere.
Aroma usor picanta a branzei de capra si gustul dulce al fructelor Kaki fac din acest aperitiv o gustare perfecta pentru o petrecere, dar si pentru un weekend in care vrei sa te rasfeti.
Faceti o comanda - meniu complet - la un bun furnizor de feluri gata preparate, daca nu aveti timp de gatit.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
portocale bune|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul