Dulciuri
Inghetata de capsuni
Dificultate: mediu
Aceasta inghetata de capsuni este preferata prietenului meu. Se face foarte repede si nu este deloc complicata. Poti inlocui foarte bine capsunele cu orice alte fructe doresti, iar partea cea mai frumoasa este ca nu are conservanti.
Ingrediente
- 500g capsuni coapte
- 200g zahar
- 350g smantana pentru frisca
- sucul de la o lamaie
Mod de preparare
Spala bine fructele. Taie coditele si frunzele fructelor cu ajutorul unui cutit numai dupa ce ai spalat capsunile. Astfel apa nu intra in capsuni.
Mixeaza la blender capsunile, zaharul si zeama de la o lamaie pana obtii un suc mai gros. Transforma apoi smantana in frisca. Adauga incet sucul in frisca, amestecand cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn de jos in sus.
Pune inghetata in caserole sau in ce forme doresti. Las-o la congelator pentru 24 de ore.
Pofta buna!
Mixeaza la blender capsunile, zaharul si zeama de la o lamaie pana obtii un suc mai gros. Transforma apoi smantana in frisca. Adauga incet sucul in frisca, amestecand cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri de lemn de jos in sus.
Pune inghetata in caserole sau in ce forme doresti. Las-o la congelator pentru 24 de ore.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 7044
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-07-03 Nota: 7,50 din 2 voturi.
Daca ti-a placut reteta Inghetata de capsuni, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun