Salate, garnituri si aperitive
Salata de cartofi cu sos verde
Dificultate: mediu
Pentru ca vine caldura molesitoare si ai dori sa petreci cat mai putin timp in bucatarie langa aragaz, iti prezint o reteta rapida, saraca in grasimi si foarte usor de facut: salata de cartofi cu sos verde.
Ingrediente
- ½ kilogram de cartofi noi fierti
- 1 ceapa
- 2 oua fierte tari
- 6 ridichi
- ¼ kilogram de spanac
- 1 lingurita mustar
- 150 g iaurt sau smantana
- sare si piper
Mod de preparare
Tai felii cartofii deja fierti si ii amesteci cu ceapa taiata solzisori, ouale taiate in patru, ridichile taiate felii si mustarul.
Dai spanacul crud prin masina de tocat si apoi il pui la fiert pana scade sa iti ramana 2 linguri. Il lasi putin sa se raceasa si, ca sa fie cat mai fin, il treci prin sita. Pasta obtinuta o amesteci apoi cu iaurtul si mustarul. Iti iese astfel sosul pe care il torni peste salata si dai la rece.
Daca vrei ca salata sa fie mai consistenta si mai grea pentru stomac, poti inlocui iaurtul cu maioneza. In loc de spanac, poti folosi loboda rosie (si vei avea un sos rosu), sau marar si patrunjel.
Pofta buna!
Dai spanacul crud prin masina de tocat si apoi il pui la fiert pana scade sa iti ramana 2 linguri. Il lasi putin sa se raceasa si, ca sa fie cat mai fin, il treci prin sita. Pasta obtinuta o amesteci apoi cu iaurtul si mustarul. Iti iese astfel sosul pe care il torni peste salata si dai la rece.
Daca vrei ca salata sa fie mai consistenta si mai grea pentru stomac, poti inlocui iaurtul cu maioneza. In loc de spanac, poti folosi loboda rosie (si vei avea un sos rosu), sau marar si patrunjel.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 14911
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-07-08 Nota: 6,75 din 4 voturi.
Daca ti-a placut reteta Salata de cartofi cu sos verde, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita