Feluri de mancare
Mamaliga la cuptor cu rosii uscate
Ingrediente
- 1/2l apa
- 500g malai
- 6 oua
- 300g branza telemea
- 75g unt
- sare mare de bucatarie
- zarzavaturi si smantana pentru ornat
Mod de preparare
Se prepara o mamaliguta la ceaun, asa cum stim ca trebuie procedat de obicei. Se ia apoi o tava de copt de dimensiuni medii, care se unge cu unt. Se aseaza in tava alternativ un rand de mamaliga si un rand de branza rasa. Se repeta acest lucru pana terminam mamaliguta, iar ultimul strat va fi unul de mamaliga si nu de branza.
Pe ultimul strat de mamaliguta, aceasta fiind moale si foarte maleabila, se fac cu grija cuibusoare simetrice in care urmeaza sa spargem fiecare dintre ouale proaspete. Se da apoi tava la cuptorul incalzit mediu unde se tine 15 minute pana se prajesc bine ouale si este patrunsa intreaga compozitie. Optional se pot adauga si cubulete de sunca sau de kaizer daca preferati o masa mai consistenta.
Se scoate din cuptor, se lasa 2-3 minute deoparte si se portioneaza. Taie mamaliga in triunghiuri, si orneaza deasupra cu rosii uscate in ulei.
Pofta buna!
Pe ultimul strat de mamaliguta, aceasta fiind moale si foarte maleabila, se fac cu grija cuibusoare simetrice in care urmeaza sa spargem fiecare dintre ouale proaspete. Se da apoi tava la cuptorul incalzit mediu unde se tine 15 minute pana se prajesc bine ouale si este patrunsa intreaga compozitie. Optional se pot adauga si cubulete de sunca sau de kaizer daca preferati o masa mai consistenta.
Se scoate din cuptor, se lasa 2-3 minute deoparte si se portioneaza. Taie mamaliga in triunghiuri, si orneaza deasupra cu rosii uscate in ulei.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 4248
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-08-14 Nota: 6,50 din 2 voturi.
Daca ti-a placut reteta Mamaliga la cuptor cu rosii uscate, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.
Incercati un musli de linte la micul dejun si veti incepe ziua cu multa energie!
O reteta speciala de curry, cu naut si spanac.
Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comest...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun