Feluri de mancare
Retete Exotice: File de calcan la cuptor
Este unul dintre cele mai delicate feluri de mancare pe care le puteti gusta si necesita un bucatar cu experienta pentru a putea fi pregatit la standarde multumitoare. Merita luat in considerare pentru mesele intime, servite intr-o ambianta selecta.
Ingrediente
- 2 fileuri de calcan la circa 200 de grame
- 1 ceapa verde maruntita bine, inclusiv cozile
- o jumatate de lamaie feliata subtire
- 1/3 cana vin alb sec, de calitate
- 2 linguri unt
- 100g ciuperci, taiate mic
- 2 lingurite faina alba
- 1 galbenus proaspat de ou
- 2 linguri smantana
- felii subtiri de lamaie si frunze de patrunjel cret pentru ornare
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1 Se presara cele doua fileuri de calcan cu putina sare si piper, se ruleaza la jumatate si se pun intr-o tava mica de copt unsa in prealabil cu ulei de masline; se acopera cu ceapa taiata si feliile de lamaie si apoi se toarna tot vinul peste ele;
2 Se coace timp de 15-20 minute la 200 de grade pana ce furculita patrunde usor in carnea de peste
3 Se scoata tava din cuptor, se indeparteaza feliile de lamaie si si se scurge tot sosul din tigaie intr-o cana; in cana cu sos se mai adauge apa pana ce se ajunge la jumatate;
4 In timpul in care am pus tava la cuptor va trebui sa ne ocupam si de prepararea sosului, punand mai intai de orice o tigaie la foc, unde sa topim untul;
5 In tigaie punem apoi ciupercile si le prajim pana ce devin usor maronii; apoi adaugam faina alba si amestecam pana ce apar mici bule la suprafata; se toarna apoi jumatatea de cana de sos rezultata de la prepararea calcanului peste ciuperci si se amesteca pana ce observam ca incepe sa se ingroase;
6 Intr-un bol combinam galbenusul de ou cu smantana si le batem bine; la nevoie putem subtia cu putina zeama din tigaia cu ciuperci;
7 Turnam amestecul de ou si smantana peste ciuperci, in tigaie, si amestecam pana ce se omogenizeaza totul;
8 Acum putem plasa fileurile de calcan in doua farfurii, se toarna apoi sos in portii egale peste amandoua si se orneaza cu patrunjel cret si felii de lamaie.
Se serveste doar cald, calcanul trebuind obligatoriu sa fie mentinut la o temperatura ridicata pana ce ajunge pe platoul de servit.
Pofta buna!
2 Se coace timp de 15-20 minute la 200 de grade pana ce furculita patrunde usor in carnea de peste
3 Se scoata tava din cuptor, se indeparteaza feliile de lamaie si si se scurge tot sosul din tigaie intr-o cana; in cana cu sos se mai adauge apa pana ce se ajunge la jumatate;
4 In timpul in care am pus tava la cuptor va trebui sa ne ocupam si de prepararea sosului, punand mai intai de orice o tigaie la foc, unde sa topim untul;
5 In tigaie punem apoi ciupercile si le prajim pana ce devin usor maronii; apoi adaugam faina alba si amestecam pana ce apar mici bule la suprafata; se toarna apoi jumatatea de cana de sos rezultata de la prepararea calcanului peste ciuperci si se amesteca pana ce observam ca incepe sa se ingroase;
6 Intr-un bol combinam galbenusul de ou cu smantana si le batem bine; la nevoie putem subtia cu putina zeama din tigaia cu ciuperci;
7 Turnam amestecul de ou si smantana peste ciuperci, in tigaie, si amestecam pana ce se omogenizeaza totul;
8 Acum putem plasa fileurile de calcan in doua farfurii, se toarna apoi sos in portii egale peste amandoua si se orneaza cu patrunjel cret si felii de lamaie.
Se serveste doar cald, calcanul trebuind obligatoriu sa fie mentinut la o temperatura ridicata pana ce ajunge pe platoul de servit.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 12205
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-10-14 Nota: 8,20 din 5 voturi.
Daca ti-a placut reteta File de calcan la cuptor, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Nu folositi decat zarzavaturi si legume foarte proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline