Dulciuri
Negresa cu banane
Fiecare gospodina are o reteta personala de negresa. Eu imi permit sa va recomand pe cea folosita cel mai des de mine - negresa cu banana- care este un adevarat deliciu culinar, mai ales pentru iubitorii de ciocolata.
Ingrediente
- 200 g unt
- 200 ml apa fierbinte
- 400 g faina
- 200 g ciocolata
- 2 lingurite ness
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri lichior(ideal ar fi de ciocolata sau menta)
- un praf de sare
- 200 g zahar
- 3 oua
- o esenta de vanilie
- 1 lingurita bicarbonat
- 4 banane coapte
Mod de preparare
Topim ciocolata in baie de aburi si o lasam sa se raceasca.
Separat amestecam nessul cu cacaua. Adaugam 200ml de apa fierbinte. Amestecam bine si adaugam lichiorul.
Mixam untul cu zaharul. Adaugam ouale pe rand, esenta de vanilie, bicarbonatul si ciocolata. Apoi adaugam putin cate putin amestecul cu ness.
Adaugam si faina in ploaie. Trebuie sa iasa o compozitie cremoasa.
Turnam intr-o tava unsa cu unt jumatate de compozitie. Asezam bananele taiate felii si adaugam peste si restul de compozitie.
Coacem la foc mediu aproximativ 40-45 de minute.
Savuram cu multa pofta caci este foarte pufoasa si aromata!
Pofta buna!
Separat amestecam nessul cu cacaua. Adaugam 200ml de apa fierbinte. Amestecam bine si adaugam lichiorul.
Mixam untul cu zaharul. Adaugam ouale pe rand, esenta de vanilie, bicarbonatul si ciocolata. Apoi adaugam putin cate putin amestecul cu ness.
Adaugam si faina in ploaie. Trebuie sa iasa o compozitie cremoasa.
Turnam intr-o tava unsa cu unt jumatate de compozitie. Asezam bananele taiate felii si adaugam peste si restul de compozitie.
Coacem la foc mediu aproximativ 40-45 de minute.
Savuram cu multa pofta caci este foarte pufoasa si aromata!
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 19428
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Negresa cu banane:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-11-11 Nota: 7,90 din 10 voturi.
Daca ti-a placut reteta Negresa cu banane, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun