Dulciuri
Retete traditionale spaniole: Crema catalana
Imi permit sa va recomand o crema catalana (Barcelona este capitala Provinciei Catalunia), traditionala locului, dar pe care o gasim pe tot teritoriul Spaniei, in toate restaurantele, barurile.
Ingrediente
- 1 lamaie
- 400ml lapte
- 400 g smantana dulce grasa
- 1 lingurita de scortisoara
- 150g zahar
- 6 galbenusuri
- 2-3 portocale
- 6-8 linguri zahar brun
- 2 linguri de amidon de porumb
- frunze de menta
Mod de preparare
Radem lamaia si punem la fiert laptele impreuna cu smantana, coaja de lamaie si scortisoara.
Dupa ce a fiert dam laptele deoparte, la racit.
Batem galbenusurile cu zaharul (cel obisnuit, nu brun) si amidonul pana se formeaza o crema groasa. Turnam laptele racit si amestecam mai departe. Apoi punem totul pe foc si lasam pana se ingroasa, amestecand mereu. Atentie, caci nu trebuie lasat sa fiarba!
Lasam sa se raceasca putin, apoi turnam continutul in 5-6 forme si le tinem la rece.
Inainte de servire presaram uniform zaharul brun peste crema si punem formele la cuptor, la functia grill pentru a se carameliza.
Lasam sa se raceasca si decoram crema catalana cu felii de portocale si frunzulite de menta.
Pofta buna!
Dupa ce a fiert dam laptele deoparte, la racit.
Batem galbenusurile cu zaharul (cel obisnuit, nu brun) si amidonul pana se formeaza o crema groasa. Turnam laptele racit si amestecam mai departe. Apoi punem totul pe foc si lasam pana se ingroasa, amestecand mereu. Atentie, caci nu trebuie lasat sa fiarba!
Lasam sa se raceasca putin, apoi turnam continutul in 5-6 forme si le tinem la rece.
Inainte de servire presaram uniform zaharul brun peste crema si punem formele la cuptor, la functia grill pentru a se carameliza.
Lasam sa se raceasca si decoram crema catalana cu felii de portocale si frunzulite de menta.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 9701
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Crema catalana:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-11-16 Nota: 7,25 din 12 voturi.
Daca ti-a placut reteta Crema catalana, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI

Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun