Feluri de mancare
Ghiveci dulce acrisor din mix de fasole
Cu totii stim cat de sanatos este consumul de legume. De aceasta data imi permit sa iti prezint un amestec foarte apetisant de fasole si legume intr-un sos dulce acrisor, insotit de cartofi.
Ingrediente
- 500g cartofi in coaja
- 1 lingura ulei de masline
- 3 linguri unt
- 70 g faina integrala
- 300ml sos de tomate
- 200 ml suc de mere neindulcit
- 50g de zahar brun
- 50ml ketchup
- 50 ml vin alb sec
- 50 ml sos de soia
- 400g fasole alba lima la conserva
- 400g fasole oloaga
- 400 g naut la conserva
- 180g fasole verde
- taiata si oparita
- 240g ceapa rosie
- taiata pestisori si oparita
- 200g ciuperci taiate
- cate o lingurita de cimbru si maghiran
- sare si piper dupa gust
- crengute de verdeturi proaspete pentru ornat
Mod de preparare
Incalzim cuptorul. Taiem cartofii in felii subtiri si ii fierbem putin, 5-6 minute. Ii scurgem cu grija si turnam peste ei uleiul, astfel incat sa fie usor imbibati in ulei. Ii punem deoparte.
Intr-o cratita punem untul, faina, sosul de tomate, sucul de mar, zaharul, ketchupul, vinul alb si sosul de soia. Gatim la foc mic, amestecand mereu cu un tel, pana cand sosul incepe sa fiarba si sa se ingroase. Mentinem la foc mic 3 minute, amestecand ocazional. Il tinem la cald, pana ce adaugam si fasolea.
Clatim si scurgem fasolea si o punem in sos, impreuna cu ingredientele care au ramas, dar fara verdeturile petru ornat. Amestecam bine.
Punem amestecul intr-un vas termorezistent.
Aranjam deasupra feliile de cartofi in siruri, astfel incat sa acopere mixul de mai sus.
Acoperim vasul cu o folie de aluminiu, dam la cuptor si coacem cam o ora sau pana ce cartofii sunt fragezi. In ultimele 20 de minute scoatem folia, pentru a permite cartofilor sa se rumeneasca frumos.
Servim ghiveciul dulce acrisor ornat cu crengute de verdeturi proaspete. Putem modifica proportia de fasole dupa bunul plac, in functie de ingredientele disponibile.
Pofta buna!
Intr-o cratita punem untul, faina, sosul de tomate, sucul de mar, zaharul, ketchupul, vinul alb si sosul de soia. Gatim la foc mic, amestecand mereu cu un tel, pana cand sosul incepe sa fiarba si sa se ingroase. Mentinem la foc mic 3 minute, amestecand ocazional. Il tinem la cald, pana ce adaugam si fasolea.
Clatim si scurgem fasolea si o punem in sos, impreuna cu ingredientele care au ramas, dar fara verdeturile petru ornat. Amestecam bine.
Punem amestecul intr-un vas termorezistent.
Aranjam deasupra feliile de cartofi in siruri, astfel incat sa acopere mixul de mai sus.
Acoperim vasul cu o folie de aluminiu, dam la cuptor si coacem cam o ora sau pana ce cartofii sunt fragezi. In ultimele 20 de minute scoatem folia, pentru a permite cartofilor sa se rumeneasca frumos.
Servim ghiveciul dulce acrisor ornat cu crengute de verdeturi proaspete. Putem modifica proportia de fasole dupa bunul plac, in functie de ingredientele disponibile.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 3096
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Ghiveci dulce acrisor din mix de fasole:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2009-12-04
Daca ti-a placut reteta Ghiveci dulce acrisor din mix de fasole, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.
Incercati un musli de linte la micul dejun si veti incepe ziua cu multa energie!
O reteta speciala de curry, cu naut si spanac.
Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun