Feluri de mancare
Retete de Craciun: Homar la cuptor
Ingrediente
- 2 cozi mai mari de homar
- 1/2 cana unt topit
- 1/2 lingurita papricas
- 1 lamaie feliata pentru ornat
- sare si piper alb dupa gust
Mod de preparare
1 Incalziti cuptorul la 145 de grade
2 Spalati cozile de homar cu grija, uscati-le si asezati-le apoi pe hartie de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau cu niste foarfeci de bucatarie taiati carapacea in lung fara a o sparge. Astfel veti putea deschide cu atentie interiorul ca sa presarati carnea cu cantitati egale de sare, piper, unt si papricas.
3 Intr-o tava lunga plasati cozile de homar cu atentie si lasati la cuptor timp de 7-10 minute pana ce observati cum carnea capata un aspect opac. Se scoate apoi de la cuptor, se plaseaza in farfurii si se garniseste cu felii de lamaie.
Pofta buna!
2 Spalati cozile de homar cu grija, uscati-le si asezati-le apoi pe hartie de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau cu niste foarfeci de bucatarie taiati carapacea in lung fara a o sparge. Astfel veti putea deschide cu atentie interiorul ca sa presarati carnea cu cantitati egale de sare, piper, unt si papricas.
3 Intr-o tava lunga plasati cozile de homar cu atentie si lasati la cuptor timp de 7-10 minute pana ce observati cum carnea capata un aspect opac. Se scoate apoi de la cuptor, se plaseaza in farfurii si se garniseste cu felii de lamaie.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 9339
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-12-18
Daca ti-a placut reteta Homar la cuptor, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu peste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Nu folositi decat zarzavaturi si legume foarte proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline