Salate, garnituri si aperitive
Retete de Craciun: Garnitura de fasole verde cu rosii si condimente
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline sau de rapita
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 ceapa mica
- 1 cana rosii tocate
- 1/4 lingurita busuioc pisat
- 1/8 lingurita piper macinat
- 450g fasole verde la conserva/borcan
Mod de preparare
1 Spalati fasolea sub jet de apa rece, lasati-o la scurs si taiati-i capetele
2 Intr-o tigaie care nu se prinde la gatit, incingeti uleiul la foc moderat. Adaugati usturoiul tocat si ceapa tocata si lasati-le la prajit cam 5 minute, pana ce devin rumene, amestecand constant cu spatula de lemn.
3 Adaugati si rosiile tocate in tigaie, busuiocul si piperul si lasati la prajit inca vreo 2 minute, continuand sa amestecati.
4 Acum adaugati fasolea verde amestecand apoi usor pentru a o imbraca complet in sosul de rosii. Acoperiti si lasati la foc cam vreo 6 minute, pana ce observati ca fasolea devine usor crocanta.
5 Se serveste cu piept de pui, curcan etc.
Pofta buna!
2 Intr-o tigaie care nu se prinde la gatit, incingeti uleiul la foc moderat. Adaugati usturoiul tocat si ceapa tocata si lasati-le la prajit cam 5 minute, pana ce devin rumene, amestecand constant cu spatula de lemn.
3 Adaugati si rosiile tocate in tigaie, busuiocul si piperul si lasati la prajit inca vreo 2 minute, continuand sa amestecati.
4 Acum adaugati fasolea verde amestecand apoi usor pentru a o imbraca complet in sosul de rosii. Acoperiti si lasati la foc cam vreo 6 minute, pana ce observati ca fasolea devine usor crocanta.
5 Se serveste cu piept de pui, curcan etc.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 9753
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-12-21 Nota: 5,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Garnitura de fasole verde cu rosii si condimente, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Nu folositi decat zarzavaturi si legume foarte proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun