Feluri de mancare
Retete de Craciun: Placinta cu carne
Ingrediente
- 900g carne tocata porc
- 450g carne tocata vita
- 1/4 cana ceapa tocata
- 1 cana apa
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1/4 lingurita ienibahar
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita cuisoare
- 1 cana cartof dat prin razatoare
- foi de placinta pentru 3 placinte (6 foi)
Mod de preparare
1 Plasati carnea, ceapa, apa, sarea si piperul intr-o oala si puneti la foc tare pana ce da in clocot, apoi reduceti caldura la moderat si gatiti carnea pana ce devine maronie
2 Adaugati apoi ienibaharul, nucsoara si cuisoarele. Amestecati bine si gustati putin sa vedeti daca mai trebuie sare
3 Luati 3 platouri si asezati cate o foaie de placinta in fiecare. Peste fiecare foaie de placinta presarati cate 1/3 din cana unde se afla cartoful dat prin razatoare
4 Presarati apoi si putina sare peste cartoful ras apoi adaugati un strat egal de carne peste fiecare foaie de placinta
5 Acoperiti cu a doua foaie, inveliti estetic pe margini, sigiland fiecare placinta si faceti si cateva gauri mici in aluat pentru a permite aburului sa iasa la copt
6 Puteti folosi o glazura de ou inainte de a da la cuptor
7 Incalziti cuptorul la 200 de grade si dati placinta la copt pentru 15 minute
8 Reduceti apoi temperatura la 175 de grade si coaceti placinta inca 35 de minute
9 Se serveste cald sau rece, la alegere.
Pofta buna!
2 Adaugati apoi ienibaharul, nucsoara si cuisoarele. Amestecati bine si gustati putin sa vedeti daca mai trebuie sare
3 Luati 3 platouri si asezati cate o foaie de placinta in fiecare. Peste fiecare foaie de placinta presarati cate 1/3 din cana unde se afla cartoful dat prin razatoare
4 Presarati apoi si putina sare peste cartoful ras apoi adaugati un strat egal de carne peste fiecare foaie de placinta
5 Acoperiti cu a doua foaie, inveliti estetic pe margini, sigiland fiecare placinta si faceti si cateva gauri mici in aluat pentru a permite aburului sa iasa la copt
6 Puteti folosi o glazura de ou inainte de a da la cuptor
7 Incalziti cuptorul la 200 de grade si dati placinta la copt pentru 15 minute
8 Reduceti apoi temperatura la 175 de grade si coaceti placinta inca 35 de minute
9 Se serveste cald sau rece, la alegere.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 13739
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2009-12-21 Nota: 7,67 din 3 voturi.
Daca ti-a placut reteta Placinta cu carne, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu carne pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Reteta noastra pentru weekend: drob din carne de vita. Este accesibila inclusiv gospodinelor incepatoare! Preparatul arata foarte bine si are un gust ce-ti va rasfata, cu siguranta, papilele gustative
Pregateste si serveste! Iata o reteta usoara pentru pranzul de astazi. Putina carne, cateva legume, puse in tigaie, alaturi de supa si un minunat sos marinara, si e gata masa de la amiaza. Gustul minu
Rasfata-ti papilele gustative cu o delicioasa lasagna! Sigur ai mai mancat lasagna pana acum, dar ca cea din imagine, niciodata. Aroma data de semintele de fenicul si gustul legumelor o fac inconfunda
Uite la ce reteta ne-am gandit noi pentru pranz si cina. Este usor de preparat si nu ai nevoie de multe ingrediente. Daca nu obisnuiesti sa mananci picant, poti elimina fulgii de ardei iute. Gustul pr
Reteta aceasta te salveaza ori de cate ori nu stii ce sa mai pregatesti bun pentru ai tai. Cu doar cateva ingrediente poti prepara ceva gustos si satios. Iar daca iti place sa mananci mai picant, treb
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun