Dulciuri
Prajitura cu mere caramelizate
Prajitura cu mere cred ca e una dintre cele mai versatile retete culinare. Va propun o variatie de la reteta clasica, aceasta fiind facuta cu mere caramelizate.
Ingrediente
- 6-8 mere
- 150-200g de zahar
- 5oua
- 5linguri de zahar
- coaja de lamaie
- 2 linguri de ulei de masline
- 8 linguri de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Pregatim un caramel din cele 200g de zahar. Curatam merele de coaja si le taiem marunt. Cand caramelul este gata asezam merele fara sa luam tigaia de pe foc si amestecam pe foc mic, astfel caramelul incorporeaza merele care se topesc usor.
Batem ouale impreuna cu cele 5 linguri de zahar si cu praful de sare, adaugam uleiul de masline, coaja de lamaie, amestecam faina cu praful de copt si incorporam incet in restul compozitiei.
Varsam peste mere si dam la cuptorul incins la foc mediu, pana este rumenita. Pentru siguranta este bine sa facem testul cu scobitoarea.
O servim simpla, pudrata cu zahar sau decorata cu frisca.
Pofta buna!
Batem ouale impreuna cu cele 5 linguri de zahar si cu praful de sare, adaugam uleiul de masline, coaja de lamaie, amestecam faina cu praful de copt si incorporam incet in restul compozitiei.
Varsam peste mere si dam la cuptorul incins la foc mediu, pana este rumenita. Pentru siguranta este bine sa facem testul cu scobitoarea.
O servim simpla, pudrata cu zahar sau decorata cu frisca.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 16981
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Prajitura cu mere caramelizate:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2010-01-29 Nota: 7,14 din 22 voturi.
Daca ti-a placut reteta Prajitura cu mere caramelizate, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Prajituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Rasfat pentru doua zile libere! Iata reteta pe care o poti pregati persoanei iubite, cu ocazia Dragobetelui. Noteaza-ti reteta pentru ca diseara sau maine sa o prepari si tu.
O prajitura simpla, dar de efect, perfecta pentru weekend.
Mango este un fruct exotic dulce, perfect pentru un desert cremos, fara coacere!
Aceasta prajitura cu consistenta lipicioasa este extrem de usor de preparat!
Serviti aceasta prajitura pufoasa cu o cupa de inghetata de vanilie.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita