Dulciuri
Budinca de mere si orez
Budinca de mere si orez este un desert usor si rapid, care se poate servi atat caldut cat si rece.
Ingrediente
- 250 g orez
- 700 ml lapte
- 3 oua
- 200 g zahar
- unt
- pesmet
- 1 kg de mere
- vanilie
- scortisoara
- sare
- zahar pudra
Mod de preparare
Orezul curatat si fiert in apa 2-3 minute se scurge si se pune din nou la fiert in lapte fierbinte cu zahar, vanilie si putina sare. Se fierbe la foc redus pana se umfla bine. Se lasa sa se raceasca. Se adauga galbenusurile si albusurile batute spuma.
Merele curatate, se taie felii subtiri, se adauga scortisoara pisata, coaja de lamaie si se amesteca.
Se unge o forma cu unt si pesmet si se aseaza un strat de orez, apoi un strat de mere, alternandu-se straturile. Se coace in cuptorul bine incins pana se rumeneste.
Se serveste calda sau rece, cu zahar pudra, sirop sau frisca.
Pofta buna!
Merele curatate, se taie felii subtiri, se adauga scortisoara pisata, coaja de lamaie si se amesteca.
Se unge o forma cu unt si pesmet si se aseaza un strat de orez, apoi un strat de mere, alternandu-se straturile. Se coace in cuptorul bine incins pana se rumeneste.
Se serveste calda sau rece, cu zahar pudra, sirop sau frisca.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 9477
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Budinca de mere si orez:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2010-02-08 Nota: 9,67 din 3 voturi.
Daca ti-a placut reteta Budinca de mere si orez, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Budinci pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Budinca de chia este un desert simplu, dar foarte satios si sanatos.
In loc sa aruncati painea uscata, mai bine preparati din ea o budinca delicioasa!
Transformati bananele prea trecute in budinca si serviti cu frisca facuta in casa.
Obtineti rapid o budinca de orez la cuptor, foarte aromata, pe care o serviti cu sos de dulceata cald.
In numai 20 de minute, obtineti 2 portii generoase de budinca de orez brun, pe care le serviti cu felii de capsuni.
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
spray&
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata