Feluri de mancare
Retete traditionale italiene: Paste cu creveti si sos gorgonzola
Vreti sa preparati ceva sanatos si usor pentru cina? Va recomand reteta de paste cu creveti si sos gorgonzola.
Ingrediente
- paste linguine (sau orice alt tip)
- 250 ml smantana lichida
- o legatura ceapa verde
- patrunjel
- cimbru
- 150g gorgonzola
- 300g creveti
- ulei de masline
- piper
- sare
Mod de preparare
Fierbem pastele al dente in apa cu sare.
Separat pregatim sosul. Intr-o tigaie punem smantana lichida si gorgonzola sfaramata si le tinem la foc potrivit pana aproape incep sa fiarba. Adaugam ceapa verde tocata, patrunjelul si cimbrul tocate, condimentam cu sare si piper dupa gust si mai lasam la foc mic, 5-6 minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa (se poate adauga o lingurita de faina ca sa se intareasca mai repede).
Intr-o tigaie incalzim uleiul la foc potrivit. Adaugam crevetii si ii prajim 2-3 minute, sau pana capata o culoare rozaliu mai inchis.
Amestecam pastele cu crevetii si sosul si e gata!
Pofta buna!
Separat pregatim sosul. Intr-o tigaie punem smantana lichida si gorgonzola sfaramata si le tinem la foc potrivit pana aproape incep sa fiarba. Adaugam ceapa verde tocata, patrunjelul si cimbrul tocate, condimentam cu sare si piper dupa gust si mai lasam la foc mic, 5-6 minute, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se ingroasa (se poate adauga o lingurita de faina ca sa se intareasca mai repede).
Intr-o tigaie incalzim uleiul la foc potrivit. Adaugam crevetii si ii prajim 2-3 minute, sau pana capata o culoare rozaliu mai inchis.
Amestecam pastele cu crevetii si sosul si e gata!
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 10986
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Paste cu creveti si sos gorgonzola:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2010-02-10 Nota: 9,00 din 1 voturi.
Daca ti-a placut reteta Paste cu creveti si sos gorgonzola, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Pizza si paste pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
In curand se termina programul de munca pe ziua aceasta si stii ca trebuie sa gatesti imediat ce ajungi acasa, dar esti in pana de idei? Iti recomandam o portie de paste carbonara.
Bucurati-va de o pizza autentica, integrand, in acelasi timp, mai multe legume in alimentatie.
Sosul marinara picant este ideal pentru preparatele cu paste.
Pastele pot fi hranitoare si fara carne, iar pentru un plus de aroma puteti prepara legumele la cuptor in loc sa le fierbeti.
Pesto din broccoli este minunat pentru preparatele cu paste.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun