Dulciuri
Retete Exotice: Rahat de casa
Ingrediente
- 4 cani de zahar
- 4 1/2 cani de apa
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 1 1/4 cana amidon de porumb
- 1 lingurita gelifiant (gelfix)
- 1 1/2 linguri sirop de trandafiri
- 1 cana zahar pudra
- optional, coloranti alimentari
Mod de preparare
1 Pregatiti o tava patrata de copt, nu prea larga, dar mai inalta, acoperiti-o cu celofan si ungeti-o apoi usor cu ulei vegetal
2 Intr-o tigaie inalta combinati zaharul, 1 1/2 cana de apa si zeama de lamaie si dati la foc mediu amestecand pana ce se dizolva tot zaharul; reduceti apoi focul si lasati la fiert fara a amesteca pana incepe sa se ingroase
3 Intr-o alta tigaie, tot la foc mediu, amestecati 1 cana din amidonul de porumb, gelfixul si putin cate putin din apa ramasa; amestecati continuu pana ce nu mai raman deloc cocoloase, iar compozitia devine din ce in ce mai densa, aproape lipicioasa
4 Peste amestecul de amidon de porumb si gelfix turnati acum fara graba compozitia din prima tigaie, amestecand constant.
5 Reduceti apoi focul si lasati la fiert timp de 1 ora continuand sa amestecati
6 Atunci cand compozitia din tigaie are culoarea pal-galbuie a rahatului obisnuit pe care il putem cumpara si din comert se adauga si siropul de trandafiri si, eventual, colorant alimentar, se amesteca bine si se toarna totul in tava patrata de copt pregatita anterior; compozitia trebuie nivelata uniform in tava unde va sta neacoperita pana a doua zi
7 A doua zi va trebui sa pregatiti un amestec uscat din zaharul pudra si restul de amidon de porumb pe care sa il presarati pe o suprafata uscata de lucru unde veti tavali bine rahatul taiat la dimensiunea dorita de dumneavoastra (rahatul este indicat sa fie taiat cu un cutit uns bine cu ulei)
8 Rahatul se va pastra cel mai bine daca il asezati pe straturi succesive de carton intr-un recipient inchis ermetic.
Pofta buna!
2 Intr-o tigaie inalta combinati zaharul, 1 1/2 cana de apa si zeama de lamaie si dati la foc mediu amestecand pana ce se dizolva tot zaharul; reduceti apoi focul si lasati la fiert fara a amesteca pana incepe sa se ingroase
3 Intr-o alta tigaie, tot la foc mediu, amestecati 1 cana din amidonul de porumb, gelfixul si putin cate putin din apa ramasa; amestecati continuu pana ce nu mai raman deloc cocoloase, iar compozitia devine din ce in ce mai densa, aproape lipicioasa
4 Peste amestecul de amidon de porumb si gelfix turnati acum fara graba compozitia din prima tigaie, amestecand constant.
5 Reduceti apoi focul si lasati la fiert timp de 1 ora continuand sa amestecati
6 Atunci cand compozitia din tigaie are culoarea pal-galbuie a rahatului obisnuit pe care il putem cumpara si din comert se adauga si siropul de trandafiri si, eventual, colorant alimentar, se amesteca bine si se toarna totul in tava patrata de copt pregatita anterior; compozitia trebuie nivelata uniform in tava unde va sta neacoperita pana a doua zi
7 A doua zi va trebui sa pregatiti un amestec uscat din zaharul pudra si restul de amidon de porumb pe care sa il presarati pe o suprafata uscata de lucru unde veti tavali bine rahatul taiat la dimensiunea dorita de dumneavoastra (rahatul este indicat sa fie taiat cu un cutit uns bine cu ulei)
8 Rahatul se va pastra cel mai bine daca il asezati pe straturi succesive de carton intr-un recipient inchis ermetic.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 25018
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Rahat de casa:
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-02-19 Nota: 6,40 din 10 voturi.
Daca ti-a placut reteta Rahat de casa, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Deserturi diverse pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Cand iti este pofta de dulce si nu stii ce sa-ti pregatesti, iti sugeram o reteta de mar caramelizat, cu putina scortisoara. Testeaza reteta si rasfata-ti papilele gustative!
Cu ocazia Zilei Internationale a Jeleurilor (15 februarie), iti recomandam reteta de mai jos. Chiar daca ai putin mai mult de munca decat de obicei, iti garantam ca, la final, vei multumit de rezultat
El Pato Passion este o reteta de desert pe baza de ciocolata, creata de restaurantul El Pato pentru a sarbatori Ziua Indragostitilor. Desertul va fi oferit gratuit tuturor cuplurilor ce isi vor sarbat
Briose pufoase si delicioase cu o aroma inconfundabila de Irish Coffee.
Fursecurile cu ciocolata si cocos se prepara usor si sunt extrem de aromate.
Nu folositi decat zarzavaturi si legume foarte proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun