Salate, garnituri si aperitive
Retete traditionale suedeze: Cartofi suedezi
Daca te-ai plictisit de cartofi prajiti sau piure, voi incerca sa te ajut propunandu-ti sa incerci acesti cartofi suedezi.
Ingrediente
- 3-5 cartofi
- 2-3 linguri ulei
- 2-3 felii unt
- 50 g cascaval
- 50g pesmet
- 2-3 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare
Intai ai grija sa preincalzesti cuptorul la 200 grade C (sau la foc mediu). Apoi, prepara un mujdei din usturoi, sare, piper. Amesteca treptat in mudjei uleiul ca pentru maioneza.
Spala cartofii foarte bine, apoi sectioneaza-i transversal, fara a-i taia complet. Daca nu iti surade ideea de a-i lasa in coaja, ii poti curata.
Unge cartofii cu mujdeiul preparat anterior. Aranjeaza-i pe o tava tapetata cu folie de aluminiu, pune o felie de unt peste fiecare cartof si da-i la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Apoi pune cascaval ras si pesmet deasupra fiecarui cartof. Mai pune-i la cuptor pentru inca 15 minute. De asemenea, se poate pune in fiecare din taieturile din cartofi cate o feliuta de bacon sau de sunca.
Pofta buna!
Spala cartofii foarte bine, apoi sectioneaza-i transversal, fara a-i taia complet. Daca nu iti surade ideea de a-i lasa in coaja, ii poti curata.
Unge cartofii cu mujdeiul preparat anterior. Aranjeaza-i pe o tava tapetata cu folie de aluminiu, pune o felie de unt peste fiecare cartof si da-i la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Apoi pune cascaval ras si pesmet deasupra fiecarui cartof. Mai pune-i la cuptor pentru inca 15 minute. De asemenea, se poate pune in fiecare din taieturile din cartofi cate o feliuta de bacon sau de sunca.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 12339
Coolinaria.ro iti recomanda pentru reusita retetei Cartofi suedezi:
Postat de Simona Stefanuca pe data de 2010-03-05 Nota: 6,43 din 7 voturi.
Daca ti-a placut reteta Cartofi suedezi, aboneaza-te la RSS-ul de
Salate, garnituri si aperitive::Garnituri pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Piureul de sfecla este consistent si hranitor, o garnitura minunata.
Serviti cartofii picanti cu usturoi, ardei iute si coriandru, pe post de garnitura sau ca gustare de sine statatoare.
Chifle moi si pufoase, aromate cu usturoi sanatos.
Foloseste sosul de pesto pentru a aroma o painica gustoasa si sanatoasa, cu faina integrala spelta.
Morcovii sunt printre cele mai simple si ieftine legume de pus la murat. Incercati si aceasta varianta indiana de condimentare.
Faceti o comanda - meniu complet - la un bun furnizor de feluri gata preparate, daca nu aveti timp de gatit.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Seminte de Nigella
Nigella este o familie de plante originare din Europa de Sud, nordul Africii si Asia de S-E, iar fru...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
prajituri gem nuca
Spaghete orez reteta
reteta suc portocale iarna
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun