Feluri de mancare
Retete de Paste: Cartofi manastiresti
Ingrediente
- 1kg si jumatate de cartofi
- 1/2 cana ulei de masline
- sucul de la o lamaie mai mica
- oregano, sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1 Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie pai, dar in felii mai groase
2 Se pun cartofii astfel pregatiti intr-un bol pentru gatit si se freaca cu condimente (sare, piper si oregano).
3 Intr-o tava de copt se pun apoi uniform cartofii, se toarna peste ei tot uleiul de masline si sucul de lamaie, se agita usor tava pentru omogenizarea lichidelor si se da tava la copt (180 grade Celsius) pentru circa 1 ora.
Cartofii manastiresti sunt o garnitura de zile mari pentru mesele din carne de miel, pui, vita sau de purcel, dar se pot servi si de sine statator in cadrul unui meniu de tip vegetarian. Alternativ, puteti opta pentru condimente mai multe, la alegere.
Pofta buna!
2 Se pun cartofii astfel pregatiti intr-un bol pentru gatit si se freaca cu condimente (sare, piper si oregano).
3 Intr-o tava de copt se pun apoi uniform cartofii, se toarna peste ei tot uleiul de masline si sucul de lamaie, se agita usor tava pentru omogenizarea lichidelor si se da tava la copt (180 grade Celsius) pentru circa 1 ora.
Cartofii manastiresti sunt o garnitura de zile mari pentru mesele din carne de miel, pui, vita sau de purcel, dar se pot servi si de sine statator in cadrul unui meniu de tip vegetarian. Alternativ, puteti opta pentru condimente mai multe, la alegere.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 21843
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-03-24 Nota: 6,70 din 20 voturi.
Daca ti-a placut reteta Cartofi manastiresti, aboneaza-te la RSS-ul de
Feluri de mancare::Mancaruri cu legume pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
O delicioasa reteta pentru pranz! Iti vei rasfata papilele gustative si nici nu vei sta prea mult timp in bucatarie.
Incercati un musli de linte la micul dejun si veti incepe ziua cu multa energie!
O reteta speciala de curry, cu naut si spanac.
Paella este un preparat spaniol foarte gustos, ce merita incercat si in varianta vegetariana cu ceapa si rosii.
Serviti o portie de cartofi gratinati cu legume si 2 feluri de branza frantuzeasca.
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun