Dulciuri
Retete Exotice: Parfait de capsuni
Ingrediente
- 450-500 grame capsuni coapte, proaspete
- 2 linguri zahar pudra
- 1 cana iaurt simplu
- 1/2 cana smantana
Mod de preparare
1 Se spala bine capsunile, se scurg, se feliaza si se pun intr-un bol, unde se presara uniform cu tot zaharul pudra. Se da apoi la rece pentru 2 ore.
2 Se scoate bolul de la rece si se portioneaza capsunile in doua, jumatate punem deoparte si jumatate raman in bol.
3 Adaugam in bol jumatate din capsuni iaurtul si smantana si amestecam totul fara graba, pana obtinem o compozitie omogena. Se da la rece pentru jumatate de ora.
4 Se fac apoi portii in mai multe boluri de servit, plasand pe deasupra piureului de capsuni jumatati de capsuna din cele date deoparte si putand apela si la frunzulite simple sau glazurate de menta verde pentru ornare.
Pofta buna!
2 Se scoate bolul de la rece si se portioneaza capsunile in doua, jumatate punem deoparte si jumatate raman in bol.
3 Adaugam in bol jumatate din capsuni iaurtul si smantana si amestecam totul fara graba, pana obtinem o compozitie omogena. Se da la rece pentru jumatate de ora.
4 Se fac apoi portii in mai multe boluri de servit, plasand pe deasupra piureului de capsuni jumatati de capsuna din cele date deoparte si putand apela si la frunzulite simple sau glazurate de menta verde pentru ornare.
Pofta buna!
Te-ar mai putea interesa si:
Vizualizari: 7586
Postat de Lucia Mihailescu pe data de 2010-03-31 Nota: 6,67 din 3 voturi.
Daca ti-a placut reteta Parfait de capsuni, aboneaza-te la RSS-ul de
Dulciuri::Creme si inghetate pentru a fi notificat cand mai apar articole asemanatoare sau aboneaza-te la newsletter-ul coolinaria.ro cu toate noutatile aparute pe site.

Alte retete
Incearca o combinatie aromata de ciocolata si portocale, intr-un desert simplu, ce nu necesita coacere.
Ne indulcim cu un smoothie delicios, plin de ciocolata!
Serviti acest mousse cu seminte de dovleac, mac si floarea-soarelui, stafide, merisoare uscate si felii de banana.
Desi dureaza 4-5 ore pana e gata, este un mod economic de a prepara un desert de casa racoritor.
Un desert racoritor de sezon, care imbina perfect aroma de caise cu cea de mango.
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
tipuri scoici
fortificate=
prajituri+casa+forma+inimi
prajituri casa forma inimi
ingrasa'A=0
cerealele integrale ingrasa'A=0
incepatori|
uman|
Carti bucatarie incepatori|
chimice|
Radu anton roman pdf|
marin|
alimentare|
Modificari chimice produsele alimentare|
retete culinare sanda marin|
bune|
Excesul portocale|
portocale bune|
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun