193135987363285

Descopera traditiile culinare romanesti

Home» Descopera traditiile culinare romanesti
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Topchit (Moldova)
Ouale intregi se bat bine cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp, se taie casul si urda cubulete si se
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Coconeti / Bighiluse
Se pregateste un aluat din faina si oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul. Se taie aluatul in bucati lungi de
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Malai cu dovleac la cuptor (Moldova)
Se opareste malaiul cu laptele fiert in clocot si se amesteca pana ce malaiul absoarbe tot laptele si apoi se lasa la racit.  Se desface drojdia in pu
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Sarbusca bucovineana
Morcovii si patrunjelul se taie in bucati, iar ceapa se toaca marunt. Se calesc in ulei si apoi se fierb in apa amestecata cu zerul dat prin strecurat
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Chiftele de legume cu ciuperci
Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala si se fierb, intregi, in apa clocotita cu sare. Cand sunt gata, se scot, se la
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Mamaliga bucovineana de cartofi
Se curata cartofii si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au fiert (in aproximativ 30 minute) se paseaza si se sareaza dupa gust. Peste cartofii
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Reteta veche: Smaren bucovinean
Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena.
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Reteta din Crisana: Oua cu castraveti
Se taie castravetii bucatele (de grosimea unui deget), se prajesc in tigaie cu unt, patrunjel si cu ceapa taiata marunt. Apoi se presara putina faina
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Reteta din Crisana: Piparaica (Oaspica)
O capatana de usturoi se piseaza marunt in rasnita, se pune in ulei usor incins, se trage la marginea plitei, se amesteca repede si se stinge cu putin
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Curechi de dovleac
Se curata dovleacul de coaja si de seminte si se razuieste pana ce au forma unor taitei de dovleac. Se pune dovleacul intr-un lighean, se adauga 2 lin
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Balmos de porumb cu oua si carnati
Se pune laptele acru cu smantana la fiert cu ouale, carnatii taiati bucatele, untura si se amesteca ca ouale sa nu ramana intregi. Cand incepe sa fiar
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Supa de lapte
Se pun la fiert laptele si apa. Intr-o cana se pune faina, se dizolva in apa si se toarna in laptele care fierbe, dupa care se lasa pe foc 10 minute.
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Galuste de cartofi
Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Dupa ce sunt aproape fierti, deasupra lor se presara faina si se lasa in continuare pe foc, pana ce ada
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Mancare de brozbe
Se curata brozbele de coaja si se rad pe razatoarea de mere. Se calesc impreuna cu putina ceapa. Peste brozbele rase se adauga apoi un ciolan crud sau
Retete Descopera traditiile culinare romanesti - Supa de ceai
Intr-o jumatate de litru de lapte ori de smantana se pun 6-7 linguri mici cu frunze de ceai, un cub de zahar si niste vanilie si se lasa la fiert. Apo



Ce pot gati cu ce am in bucatarie?

Vrei sa vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie?
Alege ingredientele disponibile din lista de mai jos, apoi apasa butonul "Combina ingredientele".
Dupa apasarea butonului o sa iti apara retetele culinare ce contin ingredientele selectate.

Vezi ce poti gati cu ce ai in bucatarie pe coolinaria.ro

Vezi mai multe ingrediente »

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Florile fac intotdeauna oamenii mai buni, mai fericiti si mai de ajutor; ele sunt raze de soare, mancare si medicament pentru suflet"
Luther Burbank
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro