Romania
Ouale se fierb si se dau prin razatoarea mica. Cascavalul se da si el prin razatoare, apoi se amesteca cu ouale si se framanta ca o pasta. Carnatii se
Mai intai se pregateste plamadeala astfel: se dizolva drojdia in 200 ml apa calduţa, se amesteca bine, se adauga zaharul, sarea si putina faina, lasan
Limba se pune la fiert impreuna cu condimentele. Dupa fierbere se toaca marunt si se indeparteaza toate pielitele. Separat, se caleste ceapa tocata ma
Se caleste ceapa, pana prinde o culoare usor aurie si se adauga orezul. Apoi se adauga bulionul si condimentele. Se amesteca bine si se lasa la racit.
Socotit zeu in Panteonul romanesc, Samedru este patron al iernii pastorale, sarbatorit la 26 octombrie, reprezentand moartea vegetatiei, venirea ierni
Se face maiaua astfel: se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut si se adauga putina faina; se lasa la dospit 10-15 minute. Se adauga faina, zaharul, u
Se face un sos marinat din ulei, vin, piper, sare, coriandru, usturoi, boia si se lasa carnea la marinat timp de 24 de ore. Apoi, se frige carnea pe g
Mod de preparare coltunasi: Se pun ouale intr-un castron, se adauga faina si putina sare. Se amesteca faina cu ouale, apoi se framanta aluatul pana ce
Mod de preparare taitei Se pun ouale intr-un castron, se adauga faina si putina sare. Se amesteca faina cu ouale, apoi se framanta aluatul pana ce se
Ouale intregi se bat bine cu sare. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga ouale batute. Intre timp, se taie casul si urda cubulete si se
Se pregateste un aluat din faina si oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul. Se taie aluatul in bucati lungi de
Te-ai saturat sa mananci cartofii prajiti in aceleasi combinatii? Alege o optiune specifica altei tari, inspirandu-te din lista urmatoare: Belgia: Sta
Intampinarea cu paine si sare este o ceremonie cunoscuta in multe tari europene, precum: Ucraina, Bulgaria, Croatia, Serbia, Polonia, Rusia, Slovacia,
Se curata cartofii si se pun la fiert cu putina sare. Dupa ce s-au fiert (in aproximativ 30 minute) se paseaza si se sareaza dupa gust. Peste cartofii
Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina, sarea si laptele pana ce se obtine o pasta omogena.
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Romania
Nu folositi decat zarzavaturi si legume foarte proaspete.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Herbes de Provence
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci