Aluat
Se pregateste un aluat din faina si oua, se framanta bine, apoi se ruleaza sub forma unei fasii groase ca degetul. Se taie aluatul in bucati lungi de
Aluatul de patiserie este delicios, insa necesita multa rabdare si atentie. Din fericire, cel congelat pastreaza calitatile celui facut in casa, fara
Pentru umplutura: Intr-o craticioara, amestecati laptele cu galbenusurile si untul. Lasati 10 minute la foc mic, pana capata o consistenta cremoasa, f
Dupa cum probabil te astepti, ai nevoie de albusuri, frisca si un aluat in faza de creatie. Vei lucra cu un castron mare si cu o spatula flexibila. 1.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un bol, amestecati cu telul faina, 200 gr zahar, praf de copt, lapte, scortisoara si vanilie. Intr-un
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius. Desfaceti aluatul de patiserie si rulati-l cu sucitorul de 2-3 ori pentru a-l subtia putin. Tapetati o tav
Francezii au trei mari tipuri de aluaturi: pate brisee, pate sucree si pate sablee. Primul se potriveste retetelor de tarte si quiche-uri sarate, al d
Se pregateste un aluat din faina, galbenus de ou, smantana si margarina. Dupa ce se framanta, se lasa la frigider cateva minute. Intre timp se pregate
Aluatul frantuzesc dulce – pate sucree – este folosit pentru foarte multe tarte (mari, mici), drept baza pentru torturi, dar si pentru celebrele barcu
Pentru aluat: Frecati untul cu zaharul, dupa care incorporati oul si apoi faina. Rupeti aluatul in bucati mici, pe care le puneti in forma de mini-tar
Rata curatata se suspenda in carlige de inox la curent de aer cateva minute. Se sufla aer sub presiune subcutanata pentru a se desprinde pielea si gra
Puneti feliile de rosii intre cateva proasoape de hartie si lasati-le sa se usuce, minim 30 de minute. Altfel, tarta va fi mult prea zemoasa. Preincal
Nu exista nici o indoiala ca sosul de soia e bun pentru marinate si prajire rapida. Pe langa aceasta, are si alte utilizari… Stiai, spre exemplu, ca s
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Lasati aluatul si carnatii 30 min, pentru a ajunge la temperatura camerei. Taiati aluatul in asa fel incat
Pentru aluat, amestecati faina cu untul, formand firimituri, adaugati zaharul si oul. Puneti aluatul la frigider cateva ore. Taiati caisele in jumatat
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Aluat
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita