Site coolinaria.ro

Tort cu ciocolata si menta


Pentru Ziua Internationala a Ciocolatei cu Menta (19 februarie), ne-am gandit sa-ti propunem o reteta de tort cu... ciocolata si menta!
Racoros si aromat, sigur isi va face loc pe masa ta in curand!

Tort cu ciocolata si menta

Ingrediente:
  • Pentru tort:
  • 9 linguri cacao neindulcita
  • 1 lingurita jumatate sare
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 115 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 150 gr faina pentru prajituri
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 340 gr zahar fin
  • 120 ml cafea
  • 125 ml lapte (poate si semi-degresat)

    Pentru glazura:
  • 280 gr unt nesarat
  • 500 gr zahar
  • 2-3 lingurite esenta de menta
  • 150 gr ciocolata neagra, tocata foarte marunt
  • colorant alimentar verde
Mod de preparare:
Tort: Unge cu putin unt doua tavi de copt si incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Trece prin sita cacaua, faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Amesteca-le intr-un bol.
Mixeaza, timp de 5 minute, untul si zaharul.
Dupa ce se formeaza o crema pufoasa, incorporeaza ouale, unul cate unul. Nu uita sa omogenizezi dupa fiecare.
Amesteca laptele si cafeaua.
Pune jumatate din ingredientele uscate (compozitia cu faina) peste mixul cu unt, apoi adauga laptele si cafeaua. Amesteca foarte bine.
La final pune si restul de ingrediente uscate. Bineinteles, omogenizeaza.
Imparte compozitia in cele doua si baga-le in cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Scoate-le din cuptor, iar dupa vreo 5 minute transfera-le pe un gratar.

Glazura:
Scoate untul din frigider cu o jumatate de ora inainte de a incepe sa pregatesti glazura.
Taie-l in cubulete si mixeaza-l la viteza mare, ca sa-l faci pufos si aerat.
Adauga treptat zaharul, trecut prin sita in prealabil.
Dupa ce ai omogenizat, incorporeaza esenta de menta si colorantul alimentar verde.
Treptat pune in glazura si bucatelele de ciocolata. Omogenizeaza.

”Asamblare”:
Pune un blat pe un platou intins.
Acopera-l cu un sfert din glazura.
Pune peste el al doilea blat si „imbraca-l” in intregime cu glazura.
Pentru decor poti folosi bucatele de ciocolata sau vafe.



Pofta buna!