Tort:
Unge cu putin unt doua tavi de copt si incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
Trece prin sita cacaua, faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Amesteca-le intr-un bol.
Mixeaza, timp de 5 minute, untul si zaharul.
Dupa ce se formeaza o crema pufoasa, incorporeaza ouale, unul cate unul. Nu uita sa omogenizezi dupa fiecare.
Amesteca laptele si cafeaua.
Pune jumatate din ingredientele uscate (compozitia cu faina) peste mixul cu unt, apoi adauga laptele si cafeaua. Amesteca foarte bine.
La final pune si restul de ingrediente uscate. Bineinteles, omogenizeaza.
Imparte compozitia in cele doua si baga-le in cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Scoate-le din cuptor, iar dupa vreo 5 minute transfera-le pe un gratar.
Glazura:
Scoate untul din frigider cu o jumatate de ora inainte de a incepe sa pregatesti glazura.
Taie-l in cubulete si mixeaza-l la viteza mare, ca sa-l faci pufos si aerat.
Adauga treptat zaharul, trecut prin sita in prealabil.
Dupa ce ai omogenizat, incorporeaza esenta de menta si colorantul alimentar verde.
Treptat pune in glazura si bucatelele de ciocolata. Omogenizeaza.
”Asamblare”:
Pune un blat pe un platou intins.
Acopera-l cu un sfert din glazura.
Pune peste el al doilea blat si „imbraca-l” in intregime cu glazura.
Pentru decor poti folosi bucatele de ciocolata sau vafe.
Pofta buna!