Grecia
Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si sotati ceapa cu usturoiul pana se inmoaie. Adaugati rosiile, cartoful si dovlecelul, asezonati cu sare, piper s
Amestecati toate ingredientele si dati-le prin blender pana obtineti consistenta dorita. Daca pasta este prea uscata mai adaugati ulei de masline. Ser
Musacaua este recunoscuta drept mancarea nationala a Greciei, dar este foarte raspandita si pe teritoriul Turciei. Ea se pregateste din vinete, ceapa
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Pentru sirop: Dizolvati zaharul in apa. Adaugati zeama de lamaie si aduceti la fierbere. Cand incepe sa fi
Umpleti un castron cu apa rece. Puneti fasolea verde intr-o oala cu apa clocotita si fierbeti 4 min. Scurgeti bine si puneti fasolea in castronul cu a
Taiati branza felii cu grosimea de 2 cm. Treceti feliile de branza prin ou, apoi prin faina. Incingeti ulei de masline intr-o tigaie. Prajiti branza c
Aduceti supa la fierbere, dati focul mic si adaugati orezul. Acoperiti si fierbeti 15 min, pana se face orezul. Adaugati zeama de lamaie peste oua. Lu
Intr-o oala, puneti zaharul, ouale si grisul si amestecati. Adaugati laptele, pastaile de vanilie si continuati sa amestecati. Adaugati zeama de lamai
Bucataria Ciprului este strans legata de cea greaca, dar are si influente turcesti, italiene si orientale. Unul dintre cele mai renumite preparate tra
Lasati painea la inmuiat in apa 5 minute, apoi scurgeti-o. Adaugati usturoiul, painea si otetul intr-un robot de bucatarie si pasati cateva secunde. A
Incingeti uleiul la foc mediu, intr-o oala mare de supa, adaugati ceapa, usturoiul si guliile si sotati-le. Adaugati lintea si sotati in continuare ca
Inghetata este un desert facut in mod normal din produse lactate si adesea combinat cu fructe sau alte ingrediente si arome. Majoritatea sortimentelor
Conform informatiilor de care dispunem pana la aceasta data, in Grecia antica exista o oarecare civilizatie alimentara, servindu-se si in acele vremur
- Se spala foarte bine mazarea si se lasa la scurs; - Intre timp se rumeneste ceapa in uleiul de masline; - Se adauga apoi rosiile tocate marunt, maza
- Se taie mai intai branza in felii nu mai groase de 10 mm; - Se incinge untul in tigaia neaderenta si se pun aici feliile de branza, reducand putin f
- Pagini:
- « Previous 1 2 3 Next »
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Grecia
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun