Malai
Varianta 1 Se pregateste o mamaliga vartoasa din malai, de cu seara. A doua zi, carnatii taiati marunti, peste care se pot adauga resturi de friptura
Fierbeti cartofii in apa cu sare pana devin moi. Scurgeti si pasati. Topiti untul si caliti ceapa in el. Adaugati ceapa peste cartofi si amestecati bi
Se pregateste o mamaliga tare din malai. Se taie ceapa rosie solzisori. Se calesc doua-trei cepe taiate, in putin ulei, cu multa grija pentru a nu le
Balmosul traditional din Maramures se face la ceaun, afara, in curtea casei, dar se poate realiza si in bucatariile moderne. Se pune la topit untul, i
Slanina sau costita afumata se taie feliute si se prajeste in tigaie (in tipsie din tuci), in ulei. Carnatul afumat se taie rondele si se adauga si el
Se fierbe zeama de varza (moarea). Din malai se face o mamaliga tare care sa poata fi taiata cu ata si se formeaza din ea niste galuste (bulgarasi), c
Se pregateste o mamaliga din malai, apa si sare. Kaiserul si slaninuta se prajesc in putin unt. Se adauga mamaliga fiebinte, proaspat pregatita si bra
Se toaca ceapa pestisori si se pune la calit in ulei. Cand s-a inmuiat, se adauga carnea, iar cand aceasta a prins coaja, se stinge cu apa calda si se
Se amesteca ouale, se adauga laptele acru, se omogenizeaza si se adauga sarea si malaiul (sau grisul). Se ia o tigaie, se pune uleiul la incins si se
Preincalziti cuptorul la 175°C. Cerneti cele doua tipuri de faina, praful de copt si sarea impreuna pentru afanare. Frecati untul cu zaharul pana obti
Ceafa de porc condimentata cu sare si piper se taie bucatele, se caleste bine in uleiul incins pana cand scade bine, se adauga la final usturoi, boia
Bateti ouale cu malaiul. Adaugati siropul de agave sau mierea, laptele, smantana si coaja de lamaie. Incorporati florile de salcam. Incalziti cuptorul
Topiti jumatate din unt si rumeniti pieptul de pui pe ambele parti. Adaugati zeama de lamaie, sare si piper, lasati focul mic si gatiti 20 min. Scoate
Se caleste ceapa, se pun carnatii sau slanina, bine prajite, dupa care se toarna cirul fiebinte amestecat cu branza. Se lasa cateva minute la foc, dup
Apa se pune la fiert. Cand da in clocot se opareste malaiul, adica se pune apa fiarta peste cantitatea de malai, se amesteca (sa fie pastos) si se las
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Malai
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Limnophila
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in z...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita