193135987363285

Condimente

Home» Condimente» Condimente ordonate alfabetic

Ghidul tau de condimente.

Ordoneaza alfabetic : A-Z | Z-A
Condimente - Ghimbirul
Cunoscut sub denumirea oficiala Zingiber officinale, ghimbirul este o planta erbacee din regiunile tropicale, cu rizom aromatic bogat in uleiuri eteri
Originare din Franta, asa cum ne indica si denumirea lor, Herbes de Provence sunt un amestec util de condimente specific regiunii Provence din Franta,
Condimente - Hrean
Cu o origine incerta, hreanul a trecut prin istorie ca un fel de condiment alternativ, preferat rar in bucatarie probabil din cauza gustului sau puter
Asemanandu-se ca forma cu graul, hrisca este in realitate o pseudo-cereala cu proprietati nutritive de exceptie, cunoscuta omului de mii de ani atat c
Iasomia (Jasminum officinale) este o planta foarte cunoscuta care provine din aria Marii Mediterane si care poate fi cultivata atat pentru aspectul sa
Condimente - Ienibahar
Ienibaharul este un print al condimentelor gratie gustului sau deosebit care parca ar insuma pe acela al mai multor condimente la un loc. Ca loc de or
Condimente - Ienupar
Cunoscutele boabe de ienupar, folosite in retetele culinare din intreaga lume sunt de fapt conuri de conifer cu o structura aparte, astfel incat se cr
Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Citrus hystrix, lamaia Kaffir provine de la arbustul de gradina cu acelasi nume, originar din Laos, Indonesia,
Condimente - Lemn dulce
Lemnul dulce este o planta din familia fabaceae, inrudita cu fasolea, ale carei radacini sunt comestibile si care sunt partial solubile in apa. Lemnul
Condimente - Leusteanul
Este foarte aromat, destul de asemanator cu telina. Chiar daca nu i se cunoaste exact originea, se presupune ca ar proveni din Asia centrala, dar este
Condimente - Levantica
Levantica este o planta originara din zona mediteranana, iar in prezent se cultiva pe scara larga in Franta si Marea Britanie. Poate fi insa intalnita
Condimente - Limba-mielului
Limba-mielului (Borago officinalis) este o planta originara din Siria, care a fost naturalizata in intreaga arie a Marii Mediterane, dar si in alte zo
Limnophila aromatica este o planta tropicala, originara din Asia de S-E unde creste foarte bine in zonele umede, putand fi des intalnita si in culturi
Condimente - Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in salate in sezonul cald in locul spanacului. Poate cres
Condimente - Macris
Macrisul este cultivat de secole in intreaga lume si nelipsit de la mesele de sezon. Fiind o planta perena, care creste usor pe multe tipuri de teren
Condimente - Maghiranul
Maghiranul provine din frunzele plantei numita Majorana hortensis, inrudita cu menta. De multe ori maghiranul poate trece drept oregano, dar proprieta
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are o origine incerta, dar de obicei spaniolii si mai
Condimente - Mango
In forma de condiment, mango se obtine din fructe crude de mango, care sunt taiate felii si lasare la soare sa se usuce. Se poate apoi folosi ca ingre
Condimente - Mararul
Originar din Asia centrala, este foarte mult utilizat in India sub forma de frunze, dar si seminte (la prepararea lintei si a fasolei). Foarte popular
Condimente - Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu zahar, utilizata la umplerea sau invelirea de bomboa




Condimente A-Z:

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Curcan. O pasare mare, a carei carne, cand este mancata la anumite sarbatori religioase, are proprietatea caracteristica de a atesta pietatea si recunostinta. Intamplator, este o mancare destul de buna"
Ambrose Bierce
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro