Frisca
Pentru inceput, gelatina se inmoaie in apa rece. Puneti intr-o oala frisca, laptele, zaharul, esenta de vanilie (dr Oetcker) si un praf de sare. Se pu
Frecam zaharul cu untul si, cand amestecul este omogen punem faina, putina sare si putina apa, daca mai este necesar, pentru a obtine un aluat mai tar
Amestecam biscuitii dati prin masina de tocat sau prin robot (sau pisati cu sucitorul intr-o punga) cu untul, apoi adaugam stafidele puse la inmuiat i
Dizolvam drojdia in laptele caldut, adaugam zaharul si putina faina si lasam maiaua sa creasca. Cand si-a dublat volumul, adaugam oul batut, coaja ras
- Se amesteca bine smantana, dar fara a o bate cu frunzele de iasomie maruntite (sau ceaiul din pliculete) intr-un vas de inox apoi se acopera si se l
A venit frigul si zapada si este timpul sa apelam si la produsele depozitate in camara inca din toamna, acum fiind momentul propice sa ne pregatim mes
Spalam stafidele si smochinele si le inmuiem in rom sau apa. Le lasam sa stea 12 ore, apoi le scurgem de apa si le dam prin robotul de bucatarie sau m
Iarna, din cauza lipsei de miscare si a alimentatiei bogata in calorii riscul de a castiga mult in greutate este mai mare, multe dintre preparatele co
Puteti consulta in continuare cateva dintre trucurile de gatit utilizate in mod frecvent de bucatarii amatori din Romania, care fie au dorit sa econom
- Se gateste la foc mic mai intai orezul in lapte cu lingurita de sare pana ce orezul este moale si compozitia se ingroasa. Dureaza de regula cam 1h 3
- Se prepara pastele ca de obicei si se dau deoparte pe platoul de servit; - Intr-o tigaie larga si inalta se incalzeste uleiul la foc mediu si se toa
Pentru foi, amestecam galbenusurile cu zaharul, vanilia si zeama de lamaie, pana se dizolva zaharul. Adaugam faina, nucile si albusurile batute spuma.
Taiem untul in bucatele si il lasam la temperatura camerei. Amestecam faina cu zaharul si cu sarea. Adaugam galbenusurile si untul si framantam un alu
Pentru blat, bati albusurile cu zaharul si un praf de sare pana compozitia devine tare ca la bezele. Adaugi peste albusuri galbenusurile batute trepta
Se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma si se aduga zaharul treptat. Galbenusurile se amesteca cu un pic se sare, apoi se incorporeaza ul
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Frisca
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Rosii australiene
Provenind asa cum le spune si numele din Australia, rosiile australiene se dezvolta intr-un climat a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun