Arhiva coolinaria
O garnitura satioasa de cartofi la cuptor, servita cu sos de branza
Reteta traditionala din Ardeal "Tinsurica" (sau "Intinsura") provine din satul Lazesti, Comuna Vadul Motilor (Judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Cam
Reteta de polenta care se poate servi ca atare, in loc de garnitura de cartofi, sau feliata si prajita.
Reteta italiana de sos, ideala pentru spaghete sau tagliatelle. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
O garnitura delicioasa care poate servi si drept fel de mancare principal, in functie de cantitate si preferinte.
Pentru reteta clasica de pui Wellington sau alte preparate cu carne pentru o masa festiva, incercati acest simplu si delicios sos de sampanie!
O garnitura simpla, rapida si hranitoare, fara gluten, care poate inlocui cu succes piureul de cartofi traditional.
Este o combinatie de doua retete turcesti, dar in acelasi timp o variatie a celebrului tzatziki grecesc.
Varianta la indemana pentru rosii deshidratate, in lipsa soareui mediteranean. Este un topping de pizza excelent, dar le puteti integra fara probleme si in diverse salate.
Acest sos de rosii nu necesita coacere, trebuie doar sa scurgeti bine continutul conservei.
O reteta simpla de focaccia, ideala de servit in perioada postului in zilele cu dezlegare la ulei.
Ca fel principal sau garnitura, aceasta mancare din Ecuador poate fi preparata si amestecand branza cu piureul de cartofi, in loc sa se foloseasca pe post de umplutura.
Cartofii dulci sunt completati perfect de sucul de lamaie verde (lime) si acompaniaza cu succes preparate din peste, pui sau porc la gratar.
Folosind orez pentru paella, va iesi o garnitura zemoasa, perfecta pentru peste sau porc.
Acest sos de iaurt insoteste de minune ficateii prajiti, dar este o alegere potrivita si pentru legume: morcovi julienne sau ardei gras...
O garnitura simpla pentru friptura la cuptor.
Reteta face parte din proiectul "Descopera traditiile culinare romanesti" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. Reteta traditionala ”Balmos
Mancare traditionala irlandeza cu numele de Colcannon, acest piure de cartofi este amestecat cu varza si praz, tocate marunt. Se serveste de Halloween.
Acest chifle daneze traditionale se pot servi la micul dejun, taiate in 2 si unse cu unt.
O garnitura simpla si usor de preparat, gata in cateva minute.
Acest sos picant se prepara cu o zi inainte de a-l servi si se tine la rece. Merge foarte bine cu branza si mezeluri.
Acest unt aromat de casa merge grozav cu paste si rosii, porumb la gratar, dovlecei la tigaie...
O garnitura picanta inspirata din bucataria mexicana, pentru care nu e nevoie ca porumbul sa fie in sezon.
Denumirea sosului vine de la reteta de pui "bang bang" pe care o insoteste. In loc de pasta de susan se poate folosi unt de arahide.
Aceste chifle prajite sunt ideale ca gustare la drum lung, dar pot fi la fel de bine servite cu unt la micul dejun, sau alaturi de friptura si peste.
O reteta portugheza simpla care are la baza fasolea fava, garnitura excelenta pentru carne sau peste.
Chimichurri este un sos si o marinata pentru gratar din America Latina, predominant Argentina.
Sosul folosit in mod traditional pentru homarul Thermidor se poate la fel de bine servi cu legume sau paste.
Sosul Adobo isi are originea in bucataria filipineza si se poate folosi atat pentru carne de pui, cat si de porc.
Reteta indiana de garnitura de conopida, foarte gustoasa si in varianta cu broccoli.
Reteta "Boi pe moare" face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si a fost p
Reteta marocana de ceapa condimentata, ideala ca garnitura pentru peste, dar foarte buna si ca fel principal alaturi de o salata.
Reteta traditionala turceasca, similara cu pilaful indian.
Ideal pentru fripturi si legume deopotriva, acest sos merge totusi cel mai bine cu carne de pui.
Acest dressing putin neobisnuit merge de minune cu salatele de fasole, salatele verzi si majoritatea legumelor.
Untul aromat in casa se prepara usor si este un adaos pretios in orice reteta. De exemplu, acest unt cu ansoa merge de minune alaturi de friptura la gratar sau peste. Puteti adauga si patrunjel tocat
Garnitura libaneza picanta, constand in bucati de cartofi prajite cu usturoi, ardei iute si frunze de coriandru.
O combinatie inedita de legume pentru o garnitura simpla si gustoasa, de preferat servita rece sau la temperatura camerei.
Acest orez spaniol (sau mexican) se poate servi si rece, pe post de salata de orez. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Ideal ca sos de gratar, servit rece, acest sos originar din Kenya poate contine, dupa gust, si un castravete curatat si tocat marunt.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita