Arhiva coolinaria
Incercati o combinatie inedita de halibut cu sos salsa delicios, Pico de Gallo.
Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.
Un preparat foarte simplu, dar deosebit, ideal pentru o seara de weekend.
Servite turtitele calde cu sos dulce-acrisor sau sos chili, dupa preferinte. Se pot prepara si in baie de ulei, dar varianta la cuptor este mult mai sanatoasa.
Somonul la gratar sau la cuptor merge de minune cu lamaie, portocale, capere si patrunjel...
Pentru un plus de savoare, pestele la cuptor se prepara cu putina menta proaspata.
O doza de ingrediente mediteraneene (masline, rosii, usturoi si ardei) imbunatateste semnificativ orice mancare cu peste. Serviti preparatul cu branza feta maruntita.
Cantitatile date sunt pentru 2 portii de file de cod prajit, servit cu garnitura de legume la cuptor.
Daca va plac conservele de sardine in sos tomat, trebuie sa incercati neaparat si aceasta reteta cu sardine proaspete.
Aceasta reteta inspirata de Jamie Oliver se serveste cu garnitura de orez Basmati si broccoli, alaturi de sferturi de lamaie sau lime.
Completati deliciosii cartofi gratinati cu un sos cremos cu creveti.
Serviti un delicios cod "en papillote" cu lamaie si cimbru, pe pat de morcovi si praz.
Marinati fileurile de ton o ora, dupa care le preparati foarte repede pe gratar sau in tigaie.
Serviti pestele cu sos de ceapa, usturoi si migdale, alaturi de garnitura preferata: cartofi prajiti, piure sau legume sotate.
Aceasta reteta are influente jamaicane si se poate prepara si pe gratarul cuptorului.
In imagine, garnitura este o mancare de linte cu praz si usturoi, dar puteti opta la fel de bine pentru orez sau cartofi.
Serviti aceasta mancare picanta pe pat de orez simplu sau cuscus. Puteti inlocui zeama de lamaie cu 30 ml otet de mere sau otet din vin alb.
Serviti aceasta tarta cu macrou afumat impreuna cu salata verde si garnitura de cartofi.
Secretul acestei retete este sa lasati somonul sa se odihneasca 5-6 minute la final.
Acest fel de mancare spaniol se prepara in mod traditional cu merluciu.
Cantitatile date sunt pentru 4 portii generoase de placinta cu pangasius, cartofi, rosii, creveti si ceapa.
Gatind pastravul in folie de aluminiu, i se pastreaza aroma si fragezimea.
Incercati o reteta clasica frantuzeasca specifica regiunii Provence: ton cu rosii, ceapa si usturoi. Optional, puteti adauga in marinata o bucatica de ghimbir.
O reteta ideala pentru cina in doi!
Puteti prepara umplutura cartofilor copti cu ce peste preferati sau aveti la indemana, iar topping-ul il puteti completa cu smantana, patrunjel si arpagic, dupa gust.
Serviti macroul sau heringul prajit cu garnitura de mere cu bacon, telina, napi si morcovi.
Reteta este inspirata din bucataria Marthei Stewart si se poate prepara cu orice fel de peste alb.
Albusurile sunt batute usor cu sare grunjoasa si acopera apoi pestele, care se va coace perfect in crusta. Reteta de baza este cu cimbru, dar puteti umple pestii cu ce doriti, de exemplu: felii de ros
Serviti cu garnitura de legume la cuptor si stropiti cu zeama de lamaie. La fel de bine, puteti prepara si file de somon.
Din cantitatile date, obtineti 2 portii de aperitiv, pe care va recomandam sa le serviti stropite cu zeama de lamaie, alaturi de maioneza cu usturoi.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Musca spaniola
Desi nu este practic un condiment, iar in cele mai multe tari este chiar considerat ca substanta ile...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita