Arhiva coolinaria
Midiile marinaresti se gatesc in sos de vin alb cu ceapa si sunt specifice Belgiei si nordului Frantei. Se servesc in mod traditional cu cartofi prajiti si maioneza.
Sosul dulce acrisor completeaza perfect codul alb si poate fi servit si cu alte fileuri de peste.
Reteta italiana "Platou din fructe de mare cu biban" a fost oferita si preparata de Bellini Tineretului si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Sincai,
Serviti acesti creveti aromati cu garnitura de legume preferata si veti avea parte de o cina usoara si delicioasa!
Cantitatile date sunt pentru 4 portii delicioase, iar prepararea nu dureaza mai mult de o ora, cu tot cu etapa de curatare a pestilor.
Pentru o masa ceva mai dietetica, inlocuiti smantana cu iaurtul. Cantitatile date sunt pentru 4 portii.
Acest aperitiv se prepara in mod traditional cu carne de vitel, dar pestele este un inlocuitor foarte sanatos si usor. Serviti cu paste si un pahar de vin alb.
Reteta romaneasca "Saramura boiereasca de crap" a fost oferita si preparata de Celebration Garden si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific romanesc din str. Pajurei nr.1, Bucuresti.
O mancare spaniola satioasa, de servit neaparat cu paine proaspata, preferabil facuta in casa si nu alba.
Reteta mediteraneana "Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)" a fost oferita si preparata de Cucina di Eleni si poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str.
Cantitatile date sunt pentru 4 sandvisuri, numai bune de servit la micul dejun. Sunt gata in numai 20 de minute!
Va recomandam sa serviti acest preparat cu sparanghel, dar, la fel de bine, puteti sa apelati la garnitura preferata.
Denumirea acestui preparat indian este Kedgeree si are la baza peste gatit (de obicei, batog afumat), orez fiert, patrunjel, oua fierte tari, curry, unt sau smantana si, optional, stafide.
O cina foarte gustoasa si usor de preparat, care se serveste pe pat de orez sau cu o garnitura de cartofi si broccoli. Avantajul principal al gatitului la microunde in vase de sticla este acela ca mir
Desi reteta originala este pentru somon, se poate prepara in acelasi mod si pastravul. Indicatiile date sunt atat pentru cuptorul traditional, cat si pentru cel cu convectie.
Aceasta reteta speciala, oferita de restaurantul japonez Sushiko, este un amestec de sushi, creveti tempura, somon, crab stick si peste alb, totul asezonat cu icre de peste zburator. Reteta Wild Drago
Incercati la cina acest sos de unt, simplu, rapid si aromat, servit cu somon prajit.
Fish & Shrimp este o combinatie de creveti, somon si legume trase la tigaie. Reteta japoneza a fost oferita si preparata de Restaurantul Sushiko in cadrul programului de educatie culinara "50 de sapta
Islander cuprinde 3 bucati sushi somon, 3 bucati sushi peste alb, 2 bucati sushi ton, 2 bucati crab sushi, 2 bucati sushi crevete, 3 role California si 3 piese spicy island roll. Reteta japoneza Islan
Serviti aceste chiftele cu sos de iaurt si marar si bucurati-va de o masa mai lejera.
Aroma dulceaga a cepei rosii este completata perfect de prospetimea mentei si a busuiocului, de gustul acrisor al otetului si de pasta de ansoa care aduce intensitatea sarata a marii in farfurie.
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In april
Reteta mexicana face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis
Daca alegeti sa preparati somon, acesta poate fi servit cu mijlocul putin crud, dar pestele alb trebuie gatit complet pana devine opac. Serviti cu garnitura de legume si felii de lamaie.
Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurant
O mancare rapida pe care o puteti servi cu garnitura preferata
Serviti pestele prajit cu orez simplu si un sos delicios dulce-sarat.
Pentru sos folositi un vin alb care va place sa-l beti, ca sa puteti servi alaturi de somon un pahar din ce va ramane. Daca va place, puteti sota putin usturoi si ceapa in unt inainte de a adauga vinu
Reteta italiana face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si
Preparat afrodisiac cu scoici pentru o cina romantica, usoara si foarte gustoasa.
Somonul la cuptor este un deliciu, dar e intotdeauna loc de mai bine. Incercati si combinatia cu rosii si busuioc!
Reteta traditionala din Tara Basca pe baza de peste, cartofi si ardei gras. Poarta numele de Marmitako. Optional, se pot adauga si alte legume mici, cum ar fi mazarea, iar supa de peste se poate inloc
Reteta provine de pe coasta Ecuadorului, unde se serveste ca aperitiv sau prim fel de mancare, alaturi de manioc fiert.
Specialitate albaneza servita pe pat de paste sau orez. Codul si somnul sunt alegerile ideale pentru acest preparat, dar se poate folosi la fel de bine si crap.
O cina delicioasa, care se prepara rapid odata ce fileurile de peste s-au marinat.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Semintele paradisului
Semintele paradisului (Aframomum melegueta) sunt inrudite cu ghimbirul si provin din familia Zingibe...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun