Arhiva coolinaria
Pentru ca peste este deosebit de gustos si sanatos, imi permit a-ti recomanda o reteta care ii pune foarte bine in valoare aroma- sufleu de peste in vas roman.
Este o reteta minunata pentru masa de Craciun, putand aduce o binevenita schimbare fata de preparatele grele si pline de grasimi servite in mod traditional.
Un preparat pentru care merita sa calatoresti de-a dreptul in Grecia, sardinele la cuptor sunt delicioase si pot fi servite la nesfarsit atat racite la frigider cat si calde, gata scoase din cuptor.
Datorita faptului ca pastravul creste doar in zone montane, in ape care nu au fost atinse de poluare, carnea lui este printre cele mai sanatoase alimente. Pentru ca si mie imi place mult carnea dulcea
Daca iti place macroul marinat, atunci combinat intr-o salata de cruditati il vei trece in retetele favorite.
Ce mod mai frumos de a-ti declara dragostea decat sa prepari o astfel de reteta simpla, dar si ofertanta prin aromele sale irezistibile. Pastravul cu migdale este savuros, iar ingredientele sale predi
O reteta cu certe valente afrodisiace, crevetii cu parmezan combina vigoarea sosului din unt si usturoi cu gustul delicat al crevetilor, potentat de vinul alb si sucul proaspat de lamaie.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade, se curata si se spala cartofii foarte bine, apoi se impung cu o furculita pe toate partile, se ung bine cu unt si se dau la cuptor pentru 40 minute; Cat se coc
- Se spala fileul de peste in apa rece, se lasa la scurs, apoi se stropeste cu zeama de lamaie si se pune deoparte pe un platou; - Se toaca ceapa si merele (fara coaja si seminte); - Intr-o tigaie nea
Prima data cand am auzit de acest fel de mancare a fost in serialul Anatomia lui Grey. M-a facut atat de curioasa incat m-am documentat si am aflat ca acest ceviche este un preparat originar din Ameri
Daca va doriti o reteta de fructe de mare simpla si delicioasa, incercati calamari cu salsa.
Daca gatesti cu mult peste si carne alba, legume proaspete si verdeturi aromate (busuioc, oregano, rozmarin), inseamna ca te inspiri din bucataria mediteraneeana, care de ceva timp este foarte la moda
Datorita faptului ca in ultimul timp a inceput sa imi placa foarte mult pestele, a trebuit sa invat sa-l gatesc in cat mai multe feluri. Cel mai inedit este fara doar si poate rechini in aluat.
Am gasit aceasta reteta de scoici gratinate pe un site italian si nu m-am putut abtine sa nu o pregatesc. Este incredibil de simpla si de mare efect, chiar daca midiile sunt cam scumpe pentru buzunaru
Un preparat inedit si apetisant, sufleul de ton va reprezenta piesa de rezistenta la orice iesire la iarba verde.
Daca ai in frigider cateva bucati de file de peste, pregateste-le cu unt aromat. Amestecul de unt, ghimbir si coriandru va da pestelui o savoare care te va face sa te lingi pe degete.
1 Intr-o tigaie nu prea inalta se pune uleiul de masline, maslinele, usturoiul tocat, caperele si pestisorii ansoa, se adauga apoi 3 linguri de apa si se lasa la foc mare pentru 5 minute; 2 Se adauga
Este o mancare usor erotica, specifica anotimpului calduros, care se serveste in aer liber, unde isi poate imprastia aromele sale pline si parfumate.
Pastrav cu salata de fasole verde este o reteta delicioasa si sanatoasa pe baza de peste.
Aceasta salata de peste afumat cu cruditati are un gust excelent si poate deschide pofta de mancare la o masa festiva.
Fileurile de peste in crusta de cocos constituie un preparat inedit, usor si savuros din peste, pe care putem sa-l gatim din orice fel de fileuri.
Este pentru prima data cand am pregatit pestele la cuptor, insa sigur nu a fost si pentru ultima data. De ce? Pentru ca este foarte gustos si mai ales sanatos.
Am trecut zilele astea pe la supermarket si am dat cu ochii de file de rechin. Pentru ca nu am mancat asa ceva pana acum am zis sa incerc si am preparat un medalion de rechin.
File de peste in sos de caramel - aroma, gust si energie! Aceste fileuri de peste in sos caramel, vor fi pe gustul tuturor, servite simplu sau cu o garnitura de orez.
1 Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. 2 Se ia o tava patrata de copt, nu prea mare, unde plasam fileurile de cod si le acoperim cu lapte, presaram sare si piper dupa gust, dupa care dam tava la cu
Este o mancare consistenta, usor afrodisiaca, care trebuie probabil servita undeva in aer liber pentru a te bucura din plin de proprietatile sale deosebite .
Va propun o reteta delicioasa, cu putini carbohidrati, insa bogata in calorii, perfecta pentru o masa cu prietenii – creveti la gratar cu garnitura de porumb.
Pregatim morcovii si cartofii. Taiem cartofii in doua, iar morcovii rondele. Ii fierbem separat in putina apa, la foc mic, respectiv mediu, aproximativ 15, respectiv 10 minute. Ii scurgem si pastram a
Ce poate fi mai usor de preparat si de mancat din punct de vedere caloric dupa sarbatorile de iarna decat un sufleu de peste in stil nordic.
Pentru servit ne mai trebuie: 6 lingurite de smanatana, 2 felii mari de somon afumat, fire de marar. Punem intr-o cratita untul, faina si laptele si punem pe foc, amestecand pana se ingroasa. Adaugam
Vreti un mic dejun simplu sau o gustare rapida? Iata ceva care sa va deschida apetitul – bruschete cu rosii si ton.
Va prezint o reteta foarte inedita de aperitive cu care va veti impresiona invitatii si care pot fi servite cu succes la o masa festiva- cornete cu branza si somon afumat.
1 Curatati pestele si pregatiti-l pentru umplut 2 Preparati acum umplutura punand mai intai ceapa si telina la prajit in ulei timp de 4-5 minute 3 Peste ceapa si telina adaugati apoi painea firimituri
1 Incalziti cuptorul la 145 de grade 2 Spalati cozile de homar cu grija, uscati-le si asezati-le apoi pe hartie de bucatarie. Cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau cu niste foarfeci de bucatarie t
1 Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie mai larga si adaugati ceapa tocata si usturoiul care trebuie lasate aici pana ce se inmoaie bine. 2 Stingeti uleiul incins cu sucul de rosii, adaugati apoi
Uneori, din cauza naturii serviciului, la masa de pranz nu putem manca din caserole, astfel ca cea mai buna solutie este un sandvis, de preferat unul facut de noi. In acest sens iti recomand sandvisul
1 Pregatiti cartofii, curatati-i, spalati-i si taiati-i felii 2 Topiti untul intr-o tigaie larga si inalta si indepartati apoi tigaia de pe foc; adaugati patrunjelul, sare, piper negru, usturoi, sofro
Este unul dintre cele mai delicate feluri de mancare pe care le puteti gusta si necesita un bucatar cu experienta pentru a putea fi pregatit la standarde multumitoare. Merita luat in considerare pentr
Iti prezint poate cea mai usoara reteta posibila, cu care te poti delecta oricand ai chef de ceva delicios si lejer.
1 Caracatita se spala cu atentie in mai multe ape si se portioneaza nu prea mic pentru a ramane suficient de consistenta la final. Apoi se da la clocot intr-o oala incapatoare 2 Intre timp se taie cep
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat rosii in aluat aperitive cu rosii cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun