193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Sfaturi culinare» Alimentatie sanatoasa
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Menta si sanatatea
Cel mai adesea o folosim in bucatarie. Limonade si cocktailuri aromate, prajituri delicioase, supe racoroase... Toate gatite cu menta. Si, sa nu uitam de banalul ceai de menta, care efectiv ne trezest
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Cele mai sanatoase alimente pe care trebuie sa le consumi
Unele alimente, pe cat de sanatoase sunt, pe atat de mult sunt evitate. De ce? Ei bine, motivele difera. Uneori, efectiv, nu constientizam cate beneficii au; alteori ne lasam influentati de diverse st
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Rosiile si sanatatea
Puse in categoria fructe de catre oamenii de stiinta, dar consumate drept legume de catre noi, rosiile au multe beneficii pentru sanatate. Rosiile sunt o sursa de: vitamine (A, B, C, K), minerale (pot
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Curmalele si sanatatea
Curmalele sunt bune nu numai pentru a ne indulci, ci si pentru alinarea simptomelor constipatiei, pentru tratarea anemiei, a disfunctiilor sexuale, a cancerului abdominal etc. Conform unor nutritionis
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Fructul kaki si sanatatea
Ca orice alt fruct, kaki este recomandat spre consum de doctori si nutritionisti datorita faptului ca e o sursa considerabila de minerale si vitamine (A, C, E, K). El se recolteaza toamna si mai e cun
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Otetul din vin rosu si sanatatea
Otetul facut din vin rosu e utilizat de foarte mult timp, datorita ideii ca are numeroase beneficii pentru sanatate. Stiai ca... romanii amestecau otetul de vin rosu cu apa si foloseau mixul pentru ad
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Efectele daunatoare ale consumului de sare. Posibili inlocuitori
Potrivit unui studiu efectuat de INSERM (Institutul National de Sanatate si Cercetare Medicala din Franta), utilizarea sarii in alimentatie a devenit o chestiune controversata. Ea este necesara organi
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Cum e mai sanatos: crud sau gatit?
La inceputuri, stramosii nostri mancau doar crud. Dupa ce si-au dat seama cum se face focul, au inceput sa gateasca. In timp, au aparut diverse metode de preparare a alimentelor. Astazi ne intrebam cu
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Mango si sanatatea
"Fructul regilor", adica mango, este un produs alimentar foarte popular, datorita faptului ca are o aroma unica si un gust bun. Adesea, este inclus in categoria "super-alimentelor" intrucat furnizeaza
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Stafidele si sanatatea
Mai tii minte cand mama cumpara stafide pentru cozonac, iar tu le terminai pe toate dintr-un foc? Nu prea ai cum sa rezisti acelui gust dulce-acrisor... Stiai ca, in afara de faptul ca-ti satisfac pof
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Gatesti sanatos, mananci sanatos!
Mens sana in corpore sano. Ce spune acest proverb latin? Ca, pentru a avea o minte limpede si o judecata clara, e necesar si un organism pe masura. De unde pleaca totul? Ei bine, de la lista noastra d
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile otetului din cidru de mere
Otetul din cidru de mere este obtinut prin fermentarea fructului, proces in timpul caruia zaharurile sunt dizolvate de bacterii si drojdie. In prima faza, ele se transforma in alcool, acesta fermentea
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficii pentru sanatate - nuca de cocos
Primii exploratori spanioli numeau nuca de cocos “fata de maimuta” datorita celor trei adancituri din coaja. Din cocos se consuma: pulpa, sucul, laptele si uleiul. Conform unor statistici, aproape
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Cum se trateaza mahmureala?
Dupa o petrecere de pomina, cu mult alcool si fara pic de somn, cazi lat. Lipsa odihnei, in combinatie cu bauturile alcoolice, deshidratarea si epuizarea stocului de vitamine (A, B si C) din organism,
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Anasonul si sanatatea
Ai dureri de stomac? Ai racit sau, mai rau, simti ca-si face de cap gripa? Pregateste-ti un ceai rapid de anason. Pune cateva seminte in apa fierbinte, lasa-le putin, apoi bea. Anasonul este o planta
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Cuisoarele si sanatatea
Cuisoarele sunt muguri uscati de floare de Eugenia aromatica, un copac tot timpul verde. Se gasesc in Indonezia, India, Sri Lanka, Indiile de Vest, Madagascar, Tanzania si Brazilia. Datorita beneficii
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - De ce ingrasa mancatul in fata televizorului
Conform cercetatorilor... - oameni care mananca in fata televizorului / calculatorului, consuma cu 10% mai multe calorii, pentru ca le este distrasa atentia; - distragerea atentiei ingreuneaza revenir
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - De ce este bine sa consumam sodiu
Sodiul este un electrolit si ion esential, prezent in fluidul extracelular. Lui i se datoreaza stimularea functiilor cerebrale si protejarea pielii impotriva actiunii radicalilor liberi. Iata si alte
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Uleiul de masline si sanatatea
Nutritionistii si doctorii ne recomanda cu incredere utilizarea uleiului de masline in bucatarie. De ce? Multe studii au aratat ca acesta are acelasi rol pentru afectiunile cardiovasculare precum are
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Nautul si sanatatea
Nautul face parte din familia leguminoaselor si are un gust asemanator cu nuca si o textura de parca ar fi unt, ceva intre amidon si pate. Se crede ca s-a raspandit din sud-estul Turciei. In prezent,
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile pentru sanatate ale semintelor de psyllium
Psyllium este o planta mediteraneana, din familia patlaginei, folosita in Antichitate pentru tratarea inflamatiilor sistemului urinar. In prezent, nu doar in medicina intalnim semintele de psyllium, c
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Usturoiul si sanatatea
Daca tot se apropie cu pasi repezi sezonul rece, e bine sa aflam cat mai multe despre alimentele care ne feresc de raceli, gripe, infectii. Unul dintre cele mai eficiente este usturoiul. Da, "vedeta"
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Ceapa si sanatatea
Considerata, poate, cea mai banala leguma, ceapa pare sa fie plina de surprize cand e vorba de viata noastra. Cel mai adesea o evitam din cauza faptului ca ne alegem cu o respiratie mai putin placut m
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile pentru sanatate ale chefirului
Chefirul e cunoscut drept "laptele magic" si se obtine prin fermentarea laptelui cu "boabe de chefir" sau "ciuperci de chefir". Originea sa o gasim in Muntii Caucaz. Conform legendelor, "boabele de ch
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Vitaminele solubile in grasimi
Vitaminele sunt niste substante care hranesc organismul si stimuleaza functionarea tuturor functiilor acestuia. Ele se impart in doua categorii: solubile in apa si solubile in grasimi. Vitaminele solu
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Vitaminele solubile in apa
Exista doua mari categorii de vitamine: solubile in apa si solubile in grasimi. Primele, intrucat nu sunt depozitate in organism, trebuie administrate zilnic. Este vorba de complexul de vitamine B si
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile pentru sanatate ale maceselor
Floarea ne incanta privirea, parfumul ne alinta simtul olfactiv, iar fructul ne scapa de unele probleme de sanatate. Toate acestea le intalnim la trandafirul salbatic, cunoscut in popor drept trandafi
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile pentru sanatate ale sofranului
Stiai ca 500 de grame de sofran costa aproximativ 3.000 de dolari? De ce asa mult? Pentru ca este necesara recoltarea a aproximativ 80.000 de flori pentru obtinerea acestei cantitati. Poate de aceea a
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Rolul mineralelor in alimentatia de zi cu zi - partea a II-a
O dieta sanatoasa inseamna si consum de minerale. Impreuna cu vitaminele, ajuta la dezvoltarea organismului, la formarea sangelui, a oaselor, la functionarea normala a sistemelor digestiv, nervos, rep
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Rolul mineralelor in alimentatia de zi cu zi - partea I
Mineralele sunt nutrienti pe care ii absorbim din alimente, la fel de importanti pentru sanatatea noastra ca si vitaminele. Ei fac parte din celulele, tesuturile, muschii si fluidele noastre. Pentru f
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Gutuile si sanatatea
Gutuile sunt originare din sud-vestul Asiei, fiind specifice regiunii muntilor Caucaz. In Grecia Antica, erau un cadou ritualic oferit la nunta, avand rolul de a parfuma buzele miresei inainte de a in
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Oregano si sanatatea
Oregano, "bucuria muntelui" (in greaca), este o planta aromatica foarte mult folosita in bucatariile mediteraneene si mexicane. Datorita aromei destul de puternice, face pereche excelenta cu vinete, r
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Nucsoara - 10 beneficii pentru sanatate
Originara din Indonezia, nucsoara este samburele unui fruct destul de asemanator cu piersica. O poti recunoaste usor dupa gustul dulce-iute si aroma fina. In Antichitate, nucsoara era utilizata drept
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Alimentatie adecvata pentru persoane meteo-sensibile
In mod automat, la fiecare schimbare de sezon, ne modificam si regimul alimentar, in functie de produsele de pe piata locala. Spre exemplu, daca vara avem din abundenta verdeturi, legume si fructe, ia
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Sfaturi pentru alimentatia sanatoasa a unei femei
Un regim alimentar sanatos inseamna: energie, stare generala buna, greutate constanta, aspect fizic placut. Spre deosebire de barbati, femeile trebuie sa fie mai atente atunci cand vine vorba de manca
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Castanele - beneficii pentru sanatate
Toamna fara miros si gust de castane coapte nu e toamna in adevaratul sens al cuvantului. Castanele pot fi consumate crude, fierte, prajite, caramelizate. Dincolo de savoarea lor, au multe beneficii p
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Coriandrul - sanatate naturala
Coriandrul este o planta aromatica mediteraneana, dar utilizata foarte des in bucataria indiana, mai ales pentru salate si supe. Coriandrul este o sursa de: fibre, vitamine (A, C), acid folic, betacar
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Merele - beneficii pentru sanatate
Se spune ca un mar pe zi tine doctorul departe. Aceasta, de fapt, e varianta actualizata a unui proverb de pe la 1866, conform caruia, daca mananci un mar inainte sa te bagi seara in pat, impiedici un
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Perele - sanatate naturala
Despre pere se stie ca sunt cunoscute de foarte mult timp si ca sunt cultivate pe spatii extinse, atat in Europa, cat si in Asia. Datorita proprietatilor si continutului de vitamine, minerale si fibre
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Sosul de soia e sanatos?
Sosul de soia este un condiment care se pregatea initial din miso, o pasta fermentata facuta din boabe de soia. Se foloseste cu precadere in bucatariile din estul si sud-estul Asiei. O lingura de sos
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Zmeura - beneficii pentru sanatate
Originea zmeurei nu este cunoscuta cu exactitate. Se crede ca provine de undeva de prin Asia si ca a fost adusa in Europa acum cateva milenii. Cel mai cunoscut sortiment are o nuanta de rosu-roz. Hibr
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Alimente bune si alimente rele pentru dinti
Dintii sunt facuti sa reziste o viata, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le acordam atentia cuvenita. Asa cum sistemul nostru digestiv depinde de regimul alimentar, asa si cavitatea bucala este in
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Beneficiile fisticului pentru sanatate
Din timpuri stravechi, fisticul a fost privit drept un simbol al sanatatii. Se dezvolta foarte bine in zone cu climat fierbinte si uscat, iar in prezent se cultiva pe spatii mari in China, Siria, Turc
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Orezul cel mai bun pentru sanatate
Doctorii si nutritionistii ne recomanda sa consumam cat mai des orez ca sa fim energici si sa evitam aparitia anumitor probleme de sanatate, mai mult sau mai putin grave. Datorita faptului ca are mult
Sfaturi culinare Alimentatie sanatoasa - Mazarea si sanatatea
Mazarea este cunoscuta si consumata de foarte mult timp, in timpul Evului Mediu mazarea uscata fiind chiar alimentul de baza pentru populatia saraca. Abia in secolul al XVI-lea a devenit populara si m



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Anason
Anason
Anasonul este o planta mediteraneana inrudita cu mararul si coriandrul, de la care se folosesc in pr...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Adevarurile care raman doar in minte si nu sunt traite practic ne hranesc tot atat de putin ca o mancare ce ramane in camara"
Richard Wurmbrand
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro