193135987363285

Arhiva coolinaria

Home» Ce gatesti azi» Dulciuri» Deserturi diverse
Retete culinare Deserturi diverse - Gogosi grecesti cu miere
In Grecia antica, aceste mici gogosi erau servite castigatorilor de la Olimpiada. Exista multe alte variante ale acestui preparat, atat in zona mediteraneana, cat si in Orientul Mijlociu si sudul Asie
Retete culinare Deserturi diverse - Gogosi portugheze Berliner
Desert de vara foarte popular, originar din nordul Germaniei, Bola de Berlim (sau Berliner) este o varianta portugheza a gogosilor nemtesti, mai mare decat ele si cu o umplutura pe baza de galbenusuri
Retete culinare Deserturi diverse - Smoothie si inghetata de pepene galben cu mango
Fructele moi, asa cum sunt pepenii galbeni si mango, pastreaza multa zeama in fibre, chiar si dupa ce sunt procesate in storcator. Astfel, si sucul si pulpa sunt absolut delicioase, si puteti servi di
Retete culinare Deserturi diverse - Bomboane de ciocolata cu zmeura
Bomboanele de ciocolata se pot prepara si in casa, iar avantajul este ca, desi in comert sunt disponibile foarte multe sortimente, acasa chiar le puteti umple cu ce doriti.
Retete culinare Deserturi diverse - Reteta veche: Smaren bucovinean
Reteta veche pentru Smaren bucovinean era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei Descopera traditiile
Retete culinare Deserturi diverse - Salata de pepene galben cu menta
Un desert extrem de simplu, sanatos si racoritor! Dulceata pepenilor galbeni este perfect echilibrata de zeama de lime si menta tocata.
Retete culinare Deserturi diverse - Strudel tirolez cu mere sau branza dulce
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In iuni
Retete culinare Deserturi diverse - Fursecuri cu portocale
Fursecuri de casa fragede, foarte placut aromate si nu exagerat de dulci...
Retete culinare Deserturi diverse - Caise coapte cu migdale si paine
Seamana cu un crumble de caise, dar are mai putin topping... Fiecare portie are numai 80 de calorii!
Retete culinare Deserturi diverse - Fursecuri cu migdale si portocale
Pentru un plus de savoare, puteti pune pasta de vanilie in loc de esenta, dar este mai dificil de gasit in magazine.
Retete culinare Deserturi diverse - Bomboane cu cirese, cocos si nuci
Desi reteta originala prevede topirea ciocolatei impreuna cu parafina, puteti renunta la parafina suplimentand cu ciocolata pentru topit.
Retete culinare Deserturi diverse - Curmale umplute cu fistic
Ca desert sau simpla de gustare, aceste curmale pot fi completate cu succes de un platou cu nuci si fructe uscate, sau arome orientale la alegere.
Retete culinare Deserturi diverse - Biscuiti cu alune de padure
25 de biscuiti de casa cu alune de padure prajite va asteapta sa va rasfatati!
Retete culinare Deserturi diverse - Panna cotta cu menta
Ii rasfatam pe cei dragi aromand clasicul desert italian pannacotta cu sirop de menta si il servim cu sos de ciocolata preparat in casa.
Retete culinare Deserturi diverse - Jeleu de capsuni
Puteti face conuri de jeleu folosind pahare de sampanie, dar la fel de bine puteti apela la diverse forme de silicon pentru prajituri.
Retete culinare Deserturi diverse - Gem de capsuni
Cea mai simpla reteta de gem de capsuni fara pectina!
Retete culinare Deserturi diverse - Omleta cu portocale
Aceasta omleta dulce si pufoasa surprinde prin aroma de portocala si se poate servi exact ca o clatita: simpla sau cu gem.
Retete culinare Deserturi diverse - Smoothie de capsuni
Daca nu doriti sa folositi si banane in smoothie, in loc de 6 capsuni, puneti 9-10 sa compensati.
Retete culinare Deserturi diverse - Clatite pufoase cu mango
Pentru mic dejun sau desert, aceste clatite pufoase servite cu mango si crema de mascarpone sunt un deliciu!
Retete culinare Deserturi diverse - Ciocolata calda cu gheata
O cana de ciocolata fierbinte e uneori tot ce ne trebuie ca sa ne dezmortim. Ce facem insa daca ni se face pofta de gustul ei deosebit cand afara e cald? O preparam in varianta rece!
Retete culinare Deserturi diverse - Fursecuri milaneze
Fursecurile milaneze sunt la baza mini-sandvisuri de fursecuri lipite cu crema de ciocolata.
Retete culinare Deserturi diverse - Banana in caramel
Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis. In apri
Retete culinare Deserturi diverse - Felii de lime cu jeleu de capsuni
Chiar daca mai avem de asteptat cateva luni pana sa servim pepene rosu, putem crea mici deserturi in forma de felii de pepene. Folosim pentru asta lamai verzi umplute cu jeleu de capsuni si ornate cu
Retete culinare Deserturi diverse - Fursecuri de Paste
Aceste fursecuri de Paste au forma de oua si sunt o combinatie de aluat clasic de fursecuri si ceai verde.
Retete culinare Deserturi diverse - Oua dulci de Paste
Desertul de Paste poate fi completat cu aceste oua dulci, vanilate, invelite in ciocolata preferata.
Retete culinare Deserturi diverse - Cuiburi dulci de Paste
Am inceput pregatirile pentru meniul de Paste si ne concentram pe desert, pentru inceput.
Retete culinare Deserturi diverse - Portocale rosii cu mascarpone si miere
Un desert dulce, care nu pica deloc greu. Mascarpone se combina foarte bine cu dulceata acrisoara a portocalelor rosii, fisticul este un detaliu crocant necesar, iar mierea leaga toata compozitia.
Retete culinare Deserturi diverse - French Toast cu vanilie si portocale
Pentru micul dejun, o gustare, sau chiar pentru cina, French Toast-ul este ideal. Incercati si aceasta varianta mult imbunatatita a retetei clasice!
Retete culinare Deserturi diverse - Placinta impaturata
Reteta veche din Ardeal “Placinta impaturata” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu
Retete culinare Deserturi diverse - Ananas la cuptor
Ananasul este delicios oricum l-ati servi: crud, in compot, in prajituri... Data viitoare incercati si ananas rumenit in cuptor!



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Loboda
Loboda
Loboda este o planta de gradina, cunoscuta inca din antichitate cand era folosita alternativ in sala...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau