Turcia
Puneti oala pe foc mediu spre tare si incingeti uleiul. Prajiti ceapa pana se inmoaie, adaugati pudra de turmeric si mai lasati pe foc un minut. Adaug
Taiati rosiile pe din doua si dati-le prin razatoare intr-un caston. Lasati deoparte. Tocati fin ceapa si ardeii iuti, curatati in prealabil de semint
Decojiti castravetele si tocati cubulete mici. Puneti bucatile de castravete intr-o sita si stropiti-le cu otet, apoi lasati la scurs 20 min. Amesteca
Musacaua este recunoscuta drept mancarea nationala a Greciei, dar este foarte raspandita si pe teritoriul Turciei. Ea se pregateste din vinete, ceapa
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Pentru sirop: Dizolvati zaharul in apa. Adaugati zeama de lamaie si aduceti la fierbere. Cand incepe sa fi
Amestecati primele 6 ingrediente intr-un castron si framantati bine. Impartiti in 20 de chiftelute. Aduceti supa la fierbere. Reduceti focul, adaugati
Spalati orezul intr-o sita sub jet de apa rece. Lasati sa se scurga bine. Topiti untul intr-o tigaie adanca (sau oala) si, cand incepe sa sfaraie, ada
Bucataria Ciprului este strans legata de cea greaca, dar are si influente turcesti, italiene si orientale. Unul dintre cele mai renumite preparate tra
Asezarea Turciei la hotarul dintre doua continente a avut un impact mare asupra civilizatiei in sine, implicit asupra stilului de a gati. Bucataria tu
Orezul se spala intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine. Supa concentrata de carne se prepara din carnea preferata (pui sau vita), cu legume
Cum ar fi bucataria turceasca fara minunatele deserturi, populare si la noi, care ne-au indulcit copilaria: halva, rahat, baclavale? Despre deserturil
Vinetele se spala, se sterg si li se taie coditele. Fiecare vanata se taie in doua longitudinal si se scobesc cu ajutorul unei lingurite. Vor arata ca
Chiar daca este o tara islamica, alcoolul nu lipseste cu desavarsire din Turcia. Exista cateva marci locale de bere de fermentatie inferioara (bere la
Inghetata este un desert facut in mod normal din produse lactate si adesea combinat cu fructe sau alte ingrediente si arome. Majoritatea sortimentelor
Aboneaza-te la
RSS-ul cu articole si retete cu tagul Turcia
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata