Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Feluri de mancare
Subcategorii:
Supe, ciorbe |
Mancaruri cu carne |
Mancaruri cu peste |
Mancaruri cu legume |
Pizza si paste
O supa delicioasa si sanatoasa, care se prepara destul de des in Turcia si Iran.
Iata o reteta perfecta pentru pranz si cina in faza de croaziera a dietei Dukan.
Duceti garnitura de orez la un alt nivel, adaugand spanac, inimi de anghinare din conserva si branza feta!
Inlocuiti carnea din mancarea traditionala de mazare cu tofu marinat si serviti un preparat vegetarian picant extrem de bun.
O masa consistenta pentru 2 persoane, in ton cu sarbatorile care se apropie.
In loc sa le comandati de la fast-food, mai bine le pregatiti acasa!
Incercati acesti burgeri vegetarieni consistenti si veti vedea ca nu simtiti lipsa carnii.
In loc de crutoane, serviti acesta clasica supa crema de ciuperci cu paine unsa cu unt.
Bogata in fier, grasimi sanatoase si carbohidrati complecsi, aceasta reteta poate acomoda verdeturile de sezon preferate. Se serveste calduta sau rece.
Un sos extrem de simplu, pentru care va trebuie doar rosii, ceapa, usturoi si unt.
Puteti servi aceasta supa crema de sezon cu putina smantana si arpagic tocat.
Acest preparat cu influente orientale se poate servi cu orez simplu sau spaghete, iar carnea de miel se poate inlocui cu rata sau iepure.
Puteti servi aceasta salata simpla, sau presarata cu seminte de susan.
Aceasta supa de linte rosie cu morcovi se prepara in mod traditional cu ulei de argan, dar il puteti inlocui cu ulei din alune de padure.
Pentru acest deliciu de paste gratinate, se folosesc ingredientele retetei clasice de sos Thermidor (obtineti 2 portii).
Aceste chiftele de cartofi cu telina se servesc cu sos hollandaise si oua posate.
Cantitatile date sunt pentru 2 portii de file de cod prajit, servit cu garnitura de legume la cuptor.
Inspirati-va din aceasta reteta a lui Jamie Oliver si creati un preparat vegetarian satios si foarte aromat!
Combinatia de mozzarella, gorgonzola si para parfumata transforma aceasta pizza inedita intr-un aperitiv apreciat.
Daca va plac conservele de sardine in sos tomat, trebuie sa incercati neaparat si aceasta reteta cu sardine proaspete.
Serviti prazul copt in vin ca aperitiv sau fel principal vegetarian.
Reteta traditionala din sudul Indiei, pentru micul dejun, cunoscuta ca "upma" sau "uppuma".
Serviti o portie de ciupercute cu usturoi, ardei iute si chorizo, gata imediat!
Cantitatile date sunt pentru 4 portii delicioase de snitel milanez de vitel, cu paste si rosii.
Incercati si varianta greceasca a ardeilor umpluti, cu carne de vita, spanac, dovlecei si bulgur.
Reteta clasica de hummus, de incercat macar o data cu paine prajita sau legume proaspete: morcovi, castraveti, telina, ardei gras...
Serviti spaghete in sos cremos, condimentat cu cele mai apetisante arome: rosii deshidratate, ansoa si capere.
Pe post de garnitura, aceasta mancare poate servi 6 persoane, iar ca fel principal 4.
Acest preparat traditional finlandez la cuptor este unul dintre preferate pe timp de iarna.
Extrem de usor de preparat, trebuie sa aveti la indemana doar sos chili dulce, sare, piper si, bineinteles, coaste de porc.
Doua mici ingrediente transforma total friptura de porc la cuptor: mustarul si zaharul brun!
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius. Puneti pulpele intr-o tava de cuptor incapatoare, fara sa le suprapuneti. Amestecati cu telul urmatoarele ingrediente: ketchup, sos picant, miere, mustar, p
Cantitatile date sunt pentru 8 portii de supa gustoasa, sanatoasa, care ajuta atat pentru slabit, cat si intr-o cura de detoxifiere.
Sosul de vitel poate fi preparat in avans si se pastreaza la rece peste noapte, acoperit. Il reincalziti inainte de a servi pastele.
Cantitatile date sunt pentru 4-6 portii de paste aromate absolut delicioase.
Aceasta reteta inspirata de Jamie Oliver se serveste cu garnitura de orez Basmati si broccoli, alaturi de sferturi de lamaie sau lime.
Serviti aceasta tocanita de pui cu orez simplu sau paine.
Cantitatile date sunt pentru 6 portii de aperitiv, sau 3-4 portii de fel principal.
Singurul mod in care puteti imbunatati aceasta pizza este sa rumeniti sparanghelul inainte de a-l pune ca topping.
Pe langa toppingul de bacon si ceapa verde, puteti completa supa, dupa gust, cu branza rasa, smantana si chiar broccoli.
Completati reteta preferata de chiftele cu ardei iute, menta si oregano.
O reteta de paste ultra-rapida si satioasa, cu sunca de Parma, seminte de pin si pasta de masline.
Completati deliciosii cartofi gratinati cu un sos cremos cu creveti.
Cantitatile date sunt pentru 6 portii de fel principal vegetarian, gustos foc!
Pentru o cina rapida si delicioasa, optati pentru paste cu parmezan, completate cu usturoi, patrunjel si ardei iute.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci