193135987363285

Arhiva coolinaria

Mamaliga cu linte si spanac
Sugestie de servire: ornati patratele de mamaliga date la cuptor cu piure de mazare condimentat cu rozmarin.
Sparanghel cu cartofi si naut
Puteti condimenta acest preparat, dupa gust, cu fulgi de ardei iute, masline feliate, oregano, busuioc... Cantitatile date sunt pentru 2 portii de fel principal vegetarian sau 4 portii de garnitura.
Prajitura cu ciocolata si alune
Ciocolata cu lapte, unt de arahide, alune maruntite, scortisoara si zahar din belsug!
Budinca picanta
Completati reteta cu ingredientele preferate: cubulete de bacon, carnaciori, ciuperci, rosii...
Focaccia cu ierburi
Va este pofta de o paine gustoasa preparata in casa? Incercati aceasta reteta de focaccia condimentata.
Tofu jumari cu spanac
Inlocuiti omleta plina de colesterol cu branza tofu amestecata cu spanac, ardei, masline si ceapa.
Caramele cu iaurt
Prepararea caramelelor de casa este un procedeu delicat, intrucat trebuie sa verificati periodic temperatura compozitiei, dar merita cu siguranta acest efort.
Supa de varza cu spanac
O supa delicioasa si sanatoasa, care se prepara destul de des in Turcia si Iran.
French toast cu branza si portocale
Transformati micul dejun intr-un adevarat festin, preparand un sandvis de "french toast" cu crema de branza si portocale.
Frigarui de pui Dukan
Iata o reteta perfecta pentru pranz si cina in faza de croaziera a dietei Dukan.
Paine cu nuca si miere
Serviti aceasta paine de casa cat e calda, unsa cu unt, sau combinati-o cu branza si felii de para.
Clatite pufoase cu kiwi
Imbunatatiti compozitia clatitelor americane (pancakes) cu bucatele de kiwi.
Risotto cu spanac si anghinare
Duceti garnitura de orez la un alt nivel, adaugand spanac, inimi de anghinare din conserva si branza feta!
Sandvisuri cu branza si prosciutto
Painea cu branza si miere nu este o noutate, dar cand adaugam prosciutto si prajim sandvisul, se transforma total!
Mini-tarte cu ricotta si miere
Aceste mini-tarte seamana mai degraba cu mini-cheesecake-uri si sunt delicioase servite cu inghetata de vanilie.
Choux aperitiv cu lamaie si patrunjel
O masa festiva desavarsita se recunoaste in primul rand dupa aperitive. Incercati aceasta reteta a Marthei Stewart pentru a va impresiona invitatii.
Mazare cu tofu
Inlocuiti carnea din mancarea traditionala de mazare cu tofu marinat si serviti un preparat vegetarian picant extrem de bun.
Biscuiti cu rubarba si stafide
Incercati si acesti deliciosi biscuiti de casa cu nuca, rubarba, cocos si stafide.
Pulpa de miel cu fasole
O masa consistenta pentru 2 persoane, in ton cu sarbatorile care se apropie.
Morcovi la cuptor
O garnitura simpla si, in acelasi timp, deosebita, datorita ingredientelor parfumate cu care se serveste: menta proaspata si coacaze negre.
Coltunasi cu nuci si branza
Cumparati aluatul gata facut si umpleti-l cu mozzarella, branza cu mucegai albastru, masline si miez de nuca.
Crochete de pui picante
In loc sa le comandati de la fast-food, mai bine le pregatiti acasa!
Mancare de praz cu ridichi
Serviti acest preparat rapid pe post de garnitura sau salata calda de legume.
Burgeri de fasole cu ovaz
Incercati acesti burgeri vegetarieni consistenti si veti vedea ca nu simtiti lipsa carnii.
Supa crema de ciuperci
In loc de crutoane, serviti acesta clasica supa crema de ciuperci cu paine unsa cu unt.
Bautura de orez - Horchata
Originara din Mexic, aceasta bautura are de obicei la baza migdale, seminte de susan, orez si orz.
Chec patru sferturi cu ciocolata
Clasicul chec "patru sferturi" se poate prepara si in varianta delicioasa cu ciocolata! Aveti nevoie de o forma de copt dreptunghiulara de aprox. 25 x 11 cm.
Bulgur cu sparanghel si spanac
Bogata in fier, grasimi sanatoase si carbohidrati complecsi, aceasta reteta poate acomoda verdeturile de sezon preferate. Se serveste calduta sau rece.
Salata de morcovi si ridichi
Obtineti 4 portii de salata de primavara, crocanta si sanatoasa!
Paine cu sfecla rosie
Avantajul unei masini de paine este ca ne putem prepara oricand dorim paine proaspata, din ingrediente sanatoase si cu arome fel de fel.
Briose cu nuci si cartofi dulci
Atentie: acest desert deosebit provoaca dependenta! Cantitatile date sunt pentru 16 briose.
Sos de rosii pentru paste
Un sos extrem de simplu, pentru care va trebuie doar rosii, ceapa, usturoi si unt.
Supa crema de urzici
Puteti servi aceasta supa crema de sezon cu putina smantana si arpagic tocat.
Chec cu fructe uscate
Acest chec cu sofran se prepara de obicei cu stafide si merisoare uscate, dar puteti apela cu incredere si la alte fructe.
Miel dulce acrisor
Acest preparat cu influente orientale se poate servi cu orez simplu sau spaghete, iar carnea de miel se poate inlocui cu rata sau iepure.
Salata de taitei cu citrice
Puteti servi aceasta salata simpla, sau presarata cu seminte de susan.
Cartofi wedges picanti
Condimentati cu usturoi, fulgi de ardei iute si busuioc, acesti cartofi la cuptor vor deveni garnitura preferata!
Popcorn cu nuci
Transformati clasicul popcorn intr-o gustare aparte, amestecandu-l cu miere si miez de nuca maruntit.
Biscuiti cosulet
Serviti salata de fructe, crema sau inghetata in cosulete din aluat de biscuiti!
Pachetele cu somon fume
Servite ca aperitiv sau ca fel principal light, aceste castronele de somon afumat umplute cu branza feta si orez sunt delicioase, in ciuda aspectului.
Supa marocana de linte
Aceasta supa de linte rosie cu morcovi se prepara in mod traditional cu ulei de argan, dar il puteti inlocui cu ulei din alune de padure.
Paste Thermidor
Pentru acest deliciu de paste gratinate, se folosesc ingredientele retetei clasice de sos Thermidor (obtineti 2 portii).
Chiftele cu telina
Aceste chiftele de cartofi cu telina se servesc cu sos hollandaise si oua posate.
Aluat de placinta
Oricat ar fi de tentante ofertele pentru foietaj si aluat congelat din comert, nimic nu se compara cu cel preparat in casa.
Prajiturele cu nuci caju
Obtineti aprox. 90 de fursecuri cu caju, cu care sa va delectati invitatii la orice ocazie.
Ciuperci cu galbenusuri
Aceasta reteta spaniola versatila se poate servi ca gustare, fel principal sau garnitura.
Cod cu legume
Cantitatile date sunt pentru 2 portii de file de cod prajit, servit cu garnitura de legume la cuptor.
Tort cu iaurt si lamaie
Optati pentru o glazura cremoasa aromata cu lamaie, sau pur si simplu insiropati tortul intr-un amestec de zeama de lamaie cu zahar pudra (2 lamai si 30 gr zahar).
Piure de mango cu ceapa
Cantitatile date sunt pentru 4 portii de garnitura, dar se poate servi si pe post de curry impreuna cu orez simplu.
Sos de smantana
Un sos extrem de simplu, care va completeaza cu succes salatele preferate.



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Nu va ofer nici plata, nici cazare si nici mancare; va ofer doar foamete, sete, marsuri fortate, lupte si moarte. Lasati-l pe cel care isi iubeste tara si cu inima, nu numai cu gura sa ma urmeze"
Giuseppe Garibaldi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro